Watch Medier

Lundbeck melder om gode resultater af lægemiddel mod svær depression

Nye data fra studie viser, at Lundbecks antidepressive lægemiddel Brintellix har en evne til at forbedre funktionsdygtigheden for mennesker, som lever med svær depression.

Johan Luthman, koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck. | Foto: PR / Lundbeck

Lundbeck kan torsdag morgen melde om positive data fra virksomhedens antidepressive lægemiddel Brintellix, efter at et studie har vist midlets evne til at forbedre funktionsdygtigheden for mennesker med svær depression.

Relieve-studiet, der i alt har haft 994 deltagende patienter, har ifølge Lundbeck påvist en markant forbedret overordnet funktionsevne efter tre måneder samt en yderligere forbedring efter seks måneder.

"De stærke resultater fra studiet viser, at patienter som bliver behandlet med Trintellix/Brintellix oplever en markant forbedring i deres overordnede funktion over en substantiel periode på seks måneder," siger Johan Luthman, koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck, i en skriftlig kommentar og tilføjer:

"Jeg synes, at det er et interessant aspekt ved dette studie, at det specifikt viser en effekt af Trintellix/Brintellix på familie, arbejde og det sociale liv. Vores mål er at forbedre hjernesundhed, så alle kan være deres bedste."

Brintellix er kendt under navnet Trintellix i USA.

Lundbeck fremviser positive resultater fra studie med Brintellix 

Mere fra Watch Medier

Topchef: Rekordordre beviser NKT satsede rigtigt

Selv om NKT har blæst i hvert fald den ene af sine to konkurrenter bagud, tøver topchefen med at kalde kabelmarkedet for et duopol. Men tingene – og priserne – går i den rigtige retning, medgiver han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs