Tech-selskab fravælger dansk børs: "Der er tre gange så stor aktivitet i Stockholm"

Tech-selskabet Loyal Solutions har valgt at blive børsnoteret i Sverige, fordi markedet er bedre og likviditeten højere. "Jeg er selv dansker og bor i Danmark, så jeg synes, det er ærgerligt, det her. Men det er bare sådan," siger den danske direktør.
Foto: PR
Foto: PR

Det danske tech-selskab Loyal Solutions valgte bevidst Danmark fra, da det skulle besluttes, hvor virksomheden skulle børsnoteres.

For direktør Peter Kisbye er det den rigtige beslutning, selv om det piner ham en smule.

"Jeg er selv dansker og bor i Danmark, så jeg synes, det er ærgerligt, det her. Men det er bare sådan."

Analysen var klar, da virksomhedens ledelse valgte "den store børs" Nasdaq i den svenske hovedstad.

"Vi talte meget om, hvad vi skulle gøre. Skulle vi gå på den danske børs, på den svenske minibørs spotlight, der er billigere, eller på Nasdaq i Sverige. Og det blev Nasdaq i Sverige," siger han.

Men det var ikke uden grundige overvejelser.

"Efter beslutningen var taget om, at vi valgte den store børs, Nasdaq, havde vi lange drøftelser i ejerkredsen om, hvorvidt vi skulle noteres i Danmark eller i Sverige," siger han.

En af overvejelserne var, at det er mere besværligt som dansk selskab at blive noteret i Sverige. Der er flere udgifter til papirarbejdet, og det er mere kringlet juridisk som ikke-svensk selskab, siger Kisbye.

"Men det, der tippede det for os, var aktiviteten og omsætningen, samt hvor mange andre tilsvarende selskaber der var. Og her er Stockholm efter vores mening bare mere international. Den er meget større."

Loyal Solutions leverer en cloud-baseret betalingsløsning og jagter store internationale selskaber. Det er også en af årsagerne til, at selskabet går på den større svenske børs.

"Jeg blev bekræftet i det i en analyse for nylig, som viste, at der er tre gange så stor aktivitet i handlen i Stockholm sammenlignet med København – selv når man kompenserer for størrelse," siger Peter Kisbye.

Han vurderer, at det skyldes blandt andet anderledes lovgivning, bedre marked og en større svensk tradition for at handle aktier.

"Samtidig så vi på succesraten for andre selskaber på den svenske børs, og den var imponerende. Så vi sagde: Ok, der skal vi hen."

Hvorfor betyder alle de ting noget?

"Det har stor betydning for likviditeten i aktien. Investorerne ønsker ikke at købe en aktie, de bagefter ikke kan handle igen. Det er meget afgørende for dem og for os," siger han.

"Den likviditet er noget større i Sverige end i Danmark. Der er flere investorer."

Større synlighed

Og så kom det frem i det forberedende arbejde op til børsnoteringen, at en svensk notering gav mere synlighed, siger han.

"Rådet fra vores rådgivere lød, at noterer vi i Sverige, får vi opmærksomhed der samt i Norge og Danmark. Noterer vi i Danmark, får vi kun opmærksomhed her. Det var meget medvirkende til, at vi valgte den svenske Nasdaq-børs," siger han og henviser til de finansielle rådgivere, der var på opgaven.

"Så den samlede vurdering var, at vi fik bedre succes, og det samme ville investorerne få."

Kapitalfond bekræfter børsplaner for gamingudstyrs-selskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også