Watch Medier

Philips-chef ville tøve med at anbefale en ung kvinde et job i en dansk virksomhed

Der mangler kvindelige forbilleder i toppen af dansk erhvervsliv, mener Nille Klæbel, der er direktør for Philips i de nordiske lande.

Foto: Philips / PR

Adm. direktør for Philips i Norden Nille Klæbel har i stort set hele sin karriere arbejdet for store udenlandske virksomheder, og det er der en grund til, siger hun i et interview med Børsen:

"Hvis jeg skal være helt ærlig, så ville jeg tøve med at anbefale en ung ambitiøs kvinde at tage et job i en dansk virksomhed frem for i en udenlandsk koncern. For vi mangler simpelthen kvindelige forbilleder i toppen af dansk erhvervsliv," siger Nille Klæbel til Børsen.

Hun forklarer, at Philips i Norden har en lille overvægt af kvindelige ledere i toppen af organisationen og dermed har overgået Philips’ målsætning om, at mindst 30 pct. af lederne på alle niveauer skal være kvinder.

Hun mener, at ledelses- og partnerlaget i danske virksomheder ofte er hvide mænd i alderen 40 til 60 år, som slet ikke selv har tænkt på, at det kan være et problem, forklarer hun til Børsen.

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs