Watch Medier

Ørsted skal levere havvind i "stor skala" i Baltikum

Det danske energiselskab Ørsted og Baltikums største vindenergiselskab, Enefit, har aftalt at etablere et joint venture-selskab. Et af målene er at bygge en havmøllepark ud for Estland inden 2030.

Ørsted-havmøllepark. | Foto: Ørsted

Ørsted har indgået et samarbejde med Enefit, der er det største vindenergiselskab i Baltikum, om at blive den førende udvikler af havvind i de baltiske lande samt at levere den første havvindmøllepark i Rigabugten inden 2030.

Det meddeler Ørsted mandag morgen.

Som led i samarbejdserklæringen har Ørsted og Enefit til hensigt at etablere et joint venture-selskab, der kan udvikle muligheder inden for havvind i Baltikum, herunder Liivi-havvindprojektet i den estiske del af Rigabugten, meddeler Ørsted.

Yderligere har Ørsted indgivet en ansøgning om et område i lettisk farvand, der ligger ved siden af Liivi-havvindprojektet.

"Gennem disse områder har partnerskabet til hensigt at forfølge muligheder for at udvikle en hybrid-løsning på tværs af den estisk-lettiske grænse, som vil forbinde en havvindmøllepark til både Letland og Estland og muliggøre brugen af havvindmølleparkens transmissionskabler som en elforbindelse mellem de to lande," skriver Ørsted i meddelelsen.

Der er nemlig store muligheder i at levere strøm til både Estland og Letland grundet den skala, havmølleprojekterne kan opføres i.

"Med de rette lovgivningsmæssige rammer vil havvind kunne levere grøn energi i stor skala i Estland og Letland før 2030. Havvindmølleparkers størrelse gør dem ideelle til hybridløsninger på tværs af landegrænser, og vi vil gerne rose de estiske og lettiske myndigheder for at tage lederskab og fremme regionalt samarbejde inden for vedvarende energiproduktion i industriel skala," siger Rasmus Errboe, der er regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted

Vattenfall og Ørsted ser muligheder i amerikanske klimamål

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs