Watch Medier

Vækstfonden skyder kvart milliard i Too Good to Go's indtog i USA

Vækstselskabet Too Good to Go får en kvart mia. kr. fra Vækstfonden til yderligere ekspansion. Pengene skal blandt andet bruges i USA, hvor der er et "ubegribeligt madspild."

Too Good to Go får et stort lån fra Vækstfonden. | Foto: Too Good To Go / PR

Vækstfonden skyder nu nærved en kvart mia. kr. i madspildsapp'en Too Good to Go. Det sker i form af et konvertibelt lån på mere end 223 mio. kr. fra den statslige fond.

Lånet fra Vækstfonden skal først og fremmest sætte yderligere fart på Too Good To Gos ekspansion i USA, hvor hele 40 pct. af al produceret mad går til spilde, skriver fonden.

"USA har ubegribeligt meget madspild, og det er derfor her, vi har mulighed for at gøre den største forskel. Vi har sat os et ambitiøst mål om, at vi skal være til stede i de største amerikanske byer inden årets udgang, så vi hurtigt kan opnå en position, der er på højde med vores europæiske. Det kræver kapital, og derfor er vi meget taknemmelige for, at Vækstfonden vil hjælpe os på vej med et lån," fortæller Thomas Zeihlund, COO og CFO for Too Good To Go.

Selskabet blev lanceret i Danmark 2016, og i dag er det aktivt i 15 lande og har over 37 millioner brugere.

"I Vækstfonden vil vi gerne være med til at udvikle de virksomheder, Danmark ikke må gå glip af. Til det hører at finansiere særligt grønne og bæredygtige virksomheder, der er med til at gøre en forskel for klimaet, den grønne omstilling, og som samtidig skaber vækst og arbejdspladser. Det er Too Good To Go et fremragende eksempel på. På få år har de formået at skabe en global forretning, der sætter Danmark på verdenskortet," siger Rolf Kjærgaard, CEO for Vækstfonden.

Bankinvest investerer 26,7 mio. kr. i navigationsvirksomhed op til børsnotering 

Morten Strunge var klar til det store ryk, da coronakrisen ramte: "Timingsmæssigt var det noget værre lort" 

 

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs