NKT vil investere over 150 mio. euro i højspændingsfabrikker

Som en del af investeringsprogrammet bygger kabelselskabet NKT et nyt testcenter til højspændingskabler i Köln i Tyskland samt et nyt tårn til kabelproduktion på den svenske fabrik i Karlskrona.
NKT gør sig klar til stigende efterspørgsel på energikabler. | Foto: NKT
NKT gør sig klar til stigende efterspørgsel på energikabler. | Foto: NKT
AF RITZAU FINANS

NKT udvider sine højspændingsfabrikker med en investering på mere end 150 mio. euro for til at kunne eksekvere på en rekordstor ordrebog og for at være klar til en stigende efterspørgsel på energikabler drevet af den grønne omstilling.

Det skriver NKT i en pressemeddelelse.

I løbet af 2020 vandt NKT en række store ordrer på højspændingskabler til en samlet værdi af 2,3 mia. euro.

Som en del af investeringsprogrammet bygger NKT et nyt testcenter til højspændingskabler i Köln i Tyskland samt et nyt tårn til kabelproduktion på den svenske fabrik i Karlskrona.

Herudover omfatter programmet også løbende investeringer i nye maskiner og en specialdesignet pram til transport af søkabler på Rhinen.

"Det voksende fokus på vedvarende energi er allerede central for den positive udvikling, vi oplever i kabelmarkedet. Derfor er det naturligt for os fortsat at udvikle vores kapacitet og teknologi inden for højspændingskabler for at være klar til fremtidig vækst og for at eksekvere på vores store ordrebeholdning af projekter til havvindmølleparker og interconnectorer," siger Alexander Kara, der er administrerende direktør i NKT.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også