Watch Medier

Maersk hæver sit afkastmål for investeret kapital op over 12 pct.

Maersk forventer at kunne hente over 12 pct. i afkast på den investerede kapital frem mod 2025. Sådan lyder det fra Søren Skou på selskabets kapitalmarkedsdag tirsdag. Det er markant over tidligere mål.

Maersk-topchef Søren skou melder ambitiøst ud. | Foto: PR / Maersk

A.P. Møller-Mærsk lægger nu op til i gennemsnit at kunne hente over 12 pct. afkast på den investerede kapital (ROIC) frem mod 2025.

Det siger administrerende direktør Søren Skou ved rederiselskabets kapitalmarkedsdag tirsdag.

Nærmere bestemt forventer Maersk, at ROIC i perioden fra 2021 til 2025 skal ligge på over 12 pct. i gennemsnit, hvilket er markant over tidligere mål.

Det har længe været en målsætning for administrerende direktør Søren Skou at løfte afkastet på den investerede kapital hos Maersk. Det langsigtede mål lyder på en ROIC-værdi på 7,5 pct., og det er fortsat målet under normale markedsvilkår.

Sidste år hente selskabet et afkast på den investerede kapital på 9,4 pct., hvilket i høj grad var drevet af ekstraordinære tendenser på markedet for containerfragt. I første kvartal 2021 har Maersk hentet et afkast på den investerede kapital på 15,7 pct.

I perioden fra 2016 til 2019 har ROIC i gennemsnit ligget på 2,3 pct.

Læs mere her:

Mærsk overvejer ejerskab af containerproducent 

Mærsk forpligter sig på FN's klimamål

Hedt containermarked fortsætter efter stor efterspørgsel på varer 

Mere fra Watch Medier

MT Højgaard skifter ud på topposten

Henrik Mielke fik halvandet år i stolen hos entreprenørselskabet MT Højgaard, før der igen er udskiftning. Afløser har fortid hos Huscompagniet og NCC.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs