Dades overdrager forvaltning af ejendomme for 25 milliarder til storspiller

De to ejendomsselskaber Dades og Nrep har nået en aftale om et tættere samarbejde, som deres fælles storaktionær, Novo Holdings, har arbejdet for. Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen fratræder og afløses af koncerndirektør Søren Kristiansen.
Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen fratræder efter 30 år i virksomheden. | Foto: PR
Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen fratræder efter 30 år i virksomheden. | Foto: PR

Ejendomsselskabet Dades har indgået aftale med Nrep om ansvaret for at udvikle og forvalte Dades' samlede ejendomsportefølje på 25 mia. kr. I samme ombæring fratræder topchef Boris Nørgaard Kjeldsen, men forbliver som seniorrådgiver oplyser parterne tirsdag aften.

"For os er aftalen starten på fase tre af den udvikling og vækst, vi satte i gang i begyndelsen af nullerne, og som igen tog fart, da vi i 2015 fik nye ejere ombord. De seneste seks år har vi kunnet glæde os over historisk gode regnskabsresultater i kombination med stærk vækst, og her i 2021 er vi så klar til at tage det næste udviklingstrin. Denne gang sammen med Nrep. Jeg er sikker på, at alle de synergier, som både vi og Nrep ser i den nye aftale, kommer til at cementere begge selskabers i forvejen stærke placering på markedet," udtaler han.

Også Claus Mathisen, adm. direktør og partner i det nordiske ejendomsselskab Nrep, udtrykker stor tilfredshed med aftalen, der mere end fordobler omfanget af danske ejendomme under forvaltning hos Nrep:

"Nrep ønsker at sætte nye standarder i ejendomsbranchen. Med aftalen her får vi en unik mulighed for at skabe værdi for endnu flere kunder og samtidig præge udviklingen i branchen positivt. Dades har opbygget en portefølje med gode beliggenheder og høj kvalitet, og der er et stærkt match mellem de mange kontor- og bydelscentre i porteføljen og så Nreps koncepter og erfaringer. Vi har kompetencerne og kulturen til at løfte ansvaret, og vi glæder os til udfordringen," siger han og peger på, at Nrep bl.a. vil gøre driften af ejendommene grønnere.

Ejendomme bliver hos Dades

Med aftalen forbliver det juridiske ejerskab af ejendommene hos Dades.

Aftalen, der træder i kraft, når den er godkendt af konkurrencemyndighederne, omfatter forvaltning af 1,1 millioner kvm fordelt på ca. 100 ejendomme. Størstedelen af ejendommene er kontorer (66) og butikscentre (11), og i porteføljen findes blandt andet ikoner som ’Krystallen’ og ’Spinderiet’.

Med Dades-porteføljen forvalter Nrep nu ejendomme i Norden for samlet 75 mia. kr., fremgår det.

At en aftale faldt på plads følger efter, at EjendomsWatch tilbage i februar fik bekræftet, at de to selskaber, som begge har Novo Holdings som storaktionær, arbejdede på et tættere samarbejde.

For at fastholde kompetencer, viden og erfaring med porteføljen fortsætter hovedparten af Dades-medarbejderne i Nrep. Dades opretholder en mindre organisation under ledelse af nuværende koncerndirektør Søren Kristiansen, der som ny adm. direktør får ansvar for blandt andet køb af nye bolig- og kontorejendomme, contract management samt diverse direktionsfunktioner, herunder sparring med bestyrelsen og repræsentation af Dades i forskellige sammenhænge. Dades' bestyrelse fortsætter uændret.

For Dades-topchef Boris Nørgaard Kjeldsen, 61 år, bliver den nye samarbejdsaftale samtidig afslutningen på en lang karriere i Dades:

"Efter 30 år som direktør i Dades, er tidspunktet noget nær optimalt for mig til at takke pænt af. Jeg vil fortsat være aktiv i flere sammenhænge i ejendomsbranchen, bl.a. som senior advisor for Dades, ligesom mine tillidshverv og bestyrelsesposter også kommer til at optage en stor del af min tid fremover," udtaler han.

’Spinderiet’ i Valby har cirka 50 butikker og er opført som butikscenter af Dades i 2007. | Foto: PR / Dades
’Spinderiet’ i Valby har cirka 50 butikker og er opført som butikscenter af Dades i 2007. | Foto: PR / Dades

Læs mere her:

Analyse: Novo-pengetank gør op med tornerosesøvn i ejendomsbranchen

Novo-ejer: Nyt samarbejde mellem Dades og Nrep gavner begge selskaber

Outsourcing af kerneydelser lagde kimen til samarbejde mellem Nrep og Dades 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også