Watch Medier

Udenlandske penge lokker it-selskaberne væk fra Danmark

Flere danske it- og techvirksomheder forlader Danmark for at være tættere på investorer og den risikovillige kapital i særligt USA. Svært at skalere hurtigt, lyder en del af forklaringen.

Direktør i Trustpilot Peter Holten Mühlmann. | Foto: Peter Hove Olesen

Trustpilot er det seneste af de såkaldte danske unicorn-virksomheder – virksomhed værdisat til mere end 1 mia. dollar – som har forladt Danmark for at lade sig børsnotere i London, men virksomheden er kun en lille del af en voksende tendens.

Det skriver Børsen.

Blandt de 50 største it- og techvirksomheder har 27 af dem forladt Danmark ved en børsnotering, opkøb eller ved at flytte hovedkvarteret fra hjemlandet.

Ifølge Trustpilots adm. direktør Peter Holten Mühlmann er det svært at argumentere mod en udflytning, når det er så meget lettere at rejse kapital og skalere i udlandet end herhjemme, og presset bliver ikke mindre, hvis man har udenlandske investorer.

"Det er en ejerbeslutning ikke en lederbeslutning, hvor du børsnoterer dig henne. Du børsnoterer dig der, hvor ejerne finder det mest fordelagtigt. Hvis jeg havde sagt, det skulle være København, så kan jeg hurtigt se, at jeg taber den afstemning," siger Peter Holten Mühlmann.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs