Watch Medier

Nemlig.com indgår ny lokalaftale med 3F

Efter afsløringer af problematiske forhold har Nemlig.com indgået en lokalaftale med 3F for ansatte på lager i Brøndby.

Stefan Plenge er glad for den nye lokalaftale. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Onlinesupermarkedet Nemlig.com har lavet en ny lokalaftale med fagforbundet 3F.

Det oplyser Nemlig.com i en pressemeddelelse mandag. Lokalaftalen er indgået fredag, fremgår det af meddelelsen.

Med lokalaftalen reguleres en række lokale forhold i den overenskomst, der i forvejen er tegnet mellem Nemlig.com og 3F, og som omfatter alle cirka 1400 medarbejdere i Nemlig.coms lager i Brøndby.

Den nye lokalaftale betyder, at op til 30 pct. af medarbejderne kan arbejde på deltid.

Derudover skal deltidsansatte, der har haft arbejdsuger på mere end 37 timer i en periode på over to måneder, tilbydes fuldtidsansættelser.

Jan Villadsen, der er formand for 3F Transport, er glad for, at det er lykkedes at lande en lokalaftale for medarbejderne i varehuset.

"Det vigtigste i aftalen er, at folk ikke føler sig presset af at arbejde på deltid."

"Hvis man har arbejdet minimum 37 timer om ugen, som rigtig mange af de deltidsansatte gør i forvejen, så ved man, at man har fuldtidsarbejde efter to måneder," siger Jan Villadsen.

Også Stefan Plenge, der er adm. direktør i Nemlig.com, udtrykker tilfredshed.

"Vi er rigtig glade for den nye lokalaftale om deltidsmedarbejdere, som vi nu har indgået med vores lokale 3F-afdeling. Det tog kun fire uger at blive enige om den nye aftale, og vi vil ligesom med den gamle lokalaftale holde os til det, vi har aftalt," siger han i pressemeddelelsen.

Den indgåede lokalaftale kommer efter en periode, hvor Nemlig.com er blevet afsløret i flere problematiske arbejdsforhold.

Blandt andet har Politiken kunnet afsløre, at Nemlig.coms lagermedarbejdere har haft mellem 9 og 14 sekunder til at hente og pakke hver vare, og at selskabet har overvåget og fyret de ansatte, der ikke arbejder hurtigt nok.

Har haft travlt

Nemlig.com har flere gange afvist den kritik, der har været af selskabet, og selskabet har blandt andet forklaret sig med, at det har haft ekstraordinært travlt grundet coronapandemien.

Travlheden bliver gentaget af Stefan Plenge i forbindelse med indgåelsen af den nye lokalaftale.

"Det har betydet, at mange af vores deltidsmedarbejdere i denne periode har arbejdet rigtig mange timer, hvilket de naturligvis har fået fuld betaling for jævnfør 3F-overenskomsten. Vi har i flere måneder været tilbage på et normalt arbejdsniveau for både vores fuld- og deltidsmedarbejdere, og vi ser nu frem til at implementere den nye lokalaftale over det næste stykke tid," siger Stefan Plenge.

Mere fra Watch Medier

Onlinehandlen voksede til nye højder i 2023

Danskerne købte sidste år for 185 mia. kr. via ehandel, hvilket er ny rekord. Dansk Erhverv er bekymret for, at de danske ehandlere vil kunne mærke de to kinesiske webshops Shein og Temu. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs