25.000 kunder lokket af Lunars positive renter

Lunar har høstet 25.000 nye kunder, siden banken lancerede kampagne med positive renter på indlån op til 50.000 kr.
Peter Smith, der er adm. direktør i Lunar, mener, at banksektoren har skudt sig selv i foden i forhold til de negative renter. | Foto: PR/Lunar
Peter Smith, der er adm. direktør i Lunar, mener, at banksektoren har skudt sig selv i foden i forhold til de negative renter. | Foto: PR/Lunar

Det vælter ind med kunder hos fintech-banken Lunar, der siden maj har tilbudt kunder positive renter på indlån på op til 50.000 kr. Den seneste måned har banken fået 25.000 nye kunder.

Det skriver Avisen Danmark.

6. maj lancerede Lunar kampagnen med positive renter, og allerede dagen efter oplevede fintech-banken 10-15 gange flere nye kunder end normalt. Den trend er fortsat, og banken har gennem kampagnen fået fat i en anden målgruppe, end den hidtil har haft. For de nye kunder er i gennemsnit 45 år, hvilket er væsentligt højere end før kampagnen, hvor det tal hed 32, skriver Avisen Danmark.

Lunar søsatte kampagnen i kølvandet på, at flere banker sænkede grænsen for negative renter på indlån fra 250.000 kr. til 100.000 kr. og i samme ombæring meldte erhvervsminister Simon Kollerup (S) ud, at grænsen for de negative renter er nået, og kaldte Finans Danmark til møde om renterne.

Peter Smith, der er bankdirektør i Lunar, mener, at banksektoren selv er ude om, at kunderne søger imod Lunar.

"Jeg synes, at banksektoren er ved at skyde sig selv i foden. Man serverer nærmest et straffespark til Simon Kollerup, for det er sindssygt svært at forstå for almindelige mennesker, at de skal betale negative renter, bare fordi at banken gør det. Banken har jo uanede muligheder for at placere sine penge, hvis den vil," siger Peter Smith til Avisen Danmark.

Lunar har stadig negative renter for kunder, der har indlån over 250.000 kr. Peter Smith ønsker ikke at oplyse for avisen, hvor stort indlån, de 25.000 nye kunder har medbragt.

Bankdirektør i Lunar: "Man bliver nødt til at være lidt irrationel når man driver bank"

"Det kan ikke blive ved på denne her måde" skrev minister om negative renter – men det kunne det

Kun hver tiende indlånskrone er placeret i Nationalbanken

Lunar får 10-15 gange flere kunder end normalt efter melding om positiv rente

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også