Watch Medier

Orphazyme-aktien atter i vejret i USA

Onsdag blev Orphazymes aktie atter suspenderet for en stund i USA, da aktien tog endnu et stort kurshop. Som det også var tilfældet for en uge siden, ligger der umddelbart ingen nyheder bag udviklingen.

Biotekselskabet Orphazyme oplevede et nyt kurshop i USA. | Foto: Orphazyme/PR

Endnu en gang løb det danske biotekselskab Orphazyme med en del fokus i USA, da koncernens sekundære amerikanske notering hamrede i vejret onsdag.

Aktien steg i USA med 61,3 pct. til 16,21 dollar. Det svarer i rundetal til 100,52 kr., og det er omkring 50 pct. over lukkekursen onsdag for Orphazymes danske notering i 67,20 kr.

Det store kursudsving i USA kom atter en gang uden nyheder, der kunne forklare udviklingen, og handelen med aktien var igen onsdag suspenderet i en periode.

Orphazyme kom pludselig i centrum torsdag i sidste uge, da aktien i USA under kraftig handelsvolumen på et tidspunkt steg næsten 1400 pct. trods 20 handelsstop, inden den nøjedes med at lukke i plus med omkring 300 pct.

Stigningen kom uden nyheder, men op til, at biotekselskabet i denne uge, torsdag, har en Pdufa-dato, hvor de amerikanske sundhedsmyndigheder efter reglerne skal afslutte deres gennemgang af en accepteret ansøgning om markedsføringsgodkendelse af et nyt lægemiddel, arimoclomol til behandling af sygdommen Niemann-Pick type C.

Fredagen efter gik det dog den anden vej med mere end halvering af kursen igen, ligesom Orphazyme selv var ude og advare om, at der ikke var nyt fra selskabet, som kunne retfærdiggøre kurshoppet.

I den danske handel var aktien tidligere onsdag steget med mere beskedne 9,5 pct.

Orphazymes rutsjebanetur fortsætter: Aktien falder tungt efter amerikansk dyk

Orphazyme iværksætter undersøgelse af voldsom og mystisk rutsjetur for aktie 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs