Noma vil sende hemmelig sauce ud i detailhandelen
![Noma-kokke i arbejde. | Foto: Thibault Savary/AFP/Ritzau Scanpix](https://photos.watchmedier.dk/watchmedier/resize:fill:3840:0:0/plain/https://photos.watchmedier.dk/Images/article13097005.ece/ALTERNATES/schema-16_9/20210626-140613-L-1920x1078we.jpg)
Det økonomiske fundament under toprestauranten Noma skal styrkes gennem salg af sovs til detailkunder. Dermed kan man få de hemmelige smage med hjem i køkkenet, skriver Børsen.
Den kendte restaurant satser på nye veje gennem Noma Projects, hvor man har udviklet to fermenterede saucer på den såkaldte garum-teknik, der benyttes i Nomas egne retter. Nu skal den sælges til omkring 200 kr. flasken i en vegetarisk og vegansk udgave.
"Noma Projects er et rum, hvor vi kan gøre ting, der dels understøtter Nomas økonomi, dels gør noget godt i samfundsmæssig henseende. I tilfældet garum tager vi en ekspertise, som vi har udviklet gennem mange år og aktiverer den økonomisk gennem et salg til en ny målgruppe," siger Noma-stifter René Redzepi til Børsen.
Relaterede artikler
Alchemist kåret til Europas bedste restaurant
For abonnenter
Michelin-kok udskyder ny gastronomisk satsning
For abonnenter