Watch Medier

Noma vil sende hemmelig sauce ud i detailhandelen

Nyt forretningsben med fermenteret saucer til brug i hjemmekøkkenet skal være den verdensberømte restaurants vej til bedre økonomi.

Noma-kokke i arbejde. | Foto: Thibault Savary/AFP/Ritzau Scanpix

Det økonomiske fundament under toprestauranten Noma skal styrkes gennem salg af sovs til detailkunder. Dermed kan man få de hemmelige smage med hjem i køkkenet, skriver Børsen.

Den kendte restaurant satser på nye veje gennem Noma Projects, hvor man har udviklet to fermenterede saucer på den såkaldte garum-teknik, der benyttes i Nomas egne retter. Nu skal den sælges til omkring 200 kr. flasken i en vegetarisk og vegansk udgave.

"Noma Projects er et rum, hvor vi kan gøre ting, der dels understøtter Nomas økonomi, dels gør noget godt i samfundsmæssig henseende. I tilfældet garum tager vi en ekspertise, som vi har udviklet gennem mange år og aktiverer den økonomisk gennem et salg til en ny målgruppe," siger Noma-stifter René Redzepi til Børsen.

Mere fra Watch Medier

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er blevet dømt til at betale 231 mio. kr. i erstatning. Fire bestyrelsesmedlemmer er frifundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs