Watch Medier

Vindmøllestrøm til lynopladning ved den fynske motorvej

OK og Vestas har åbnet en stor batteridrevet lynladestation ved afkørsel 50 på den fynske motorvej. Strømmen kommer fra en Vestas-mølle opstillet ved Billund.

Foto: OK

Energiselskabet OK og møllerproducenten Vestas åbnede onsdag i denne uge en batteridrevet lynladestation ved afkørsel 50 nær Odense på den fynske motorvej E20. Ladestationen skiller sig ifølge de to partnere ud ved, at den leverer vindmøllestrøm til bilopladningen.

"Stationen vil fra starten have to lynladestandere med en effekt på op til 175 kW, der lader via et batteri, som er digitalt synkroniseret med OK’s egen Vestas-vindmølle i Gilbjerg ved Billund. Samtidig vil der være plads til at åbne yderligere fire lynladestandere på stationen i takt med, at efterspørgslen stiger," siger E-mobilitetschef fra OK Thor Folmann Krarup.

Batteriet lader fra elnettet, men inkluderer en nyudviklet software, der synkroniserer batteriet med Vestas-møllen. Derfor lader batteriet kun, når møllen producerer strøm.

Ladestationen er en del af et udviklingsprojekt, som de to partnere håber på at kunne rulle ud i større skala på et senere tidspunkt.

Lynladestationen er placeret ved OKs tankstation ved afkørsel 50 ved Odense på den fynske motorvej E20.

OK lancerer ladeboks til private

Dansk Elbil Alliance ser millioner til ladestandere som vigtigt skub 

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs