Watch Medier

Ung arkitekt jagter virksomheder til at udbrede ny vandteknologi

En 25-årig newzealænders opfindelse kan ved hjælp af sollys og saltvand skabe rent drikkevand og lys. Nu søger han hjælp fra virksomheder til at få det bredt ud i større skala.

Foto: Lexus/PR

Newzealandske Henry Glogau fra det københavnske arkitektfirma 3xN har opfundet et destillationsapparat "Solar Desalination Skylight", der ved hjælp af jordens naturlige processer omdanner saltvand til drikkevand og lys. Nu søger han hjælp fra andre virksomheder, der kan afprøve og evaluere designet, så det kan blive implementeret i folks hjem på bredere plan.

"Jeg tror, at manglen på ressourcer vil være et af de øverste punkter på dagsordenen, når vi i fremtiden vil diskutere klimaforandringer. Især i områder, hvor man ikke er koblet på de officielle forsyninger," siger Henry Glogau til DR.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Tre techgiganter står for 42 pct. af annoncesalget i Danmark

Alene Facebook, Google og Linkedin tegnede sig for mere end fire ud af 10 annoncekroner, der blev omsat for inden for de danske grænser i 2020 ifølge ny rapport. Dermed har de ædt sig yderligere ind i markedet. Det understreger behovet for politisk fokus på området, lyder det fra direktør i Danske Medier Research.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs