Watch Medier

Microsoft lancerer aktietilbagekøb for 377 milliarder

Verdens måske største aktietilbagekøbspriogram er netop bebudet af den amerikanske it-gigant Microsoft. Programmet på 60 mia. dollar afløser et program fra 2019 på 40 mia. dollar.

Microsoft er aktuelt verdens næstmest værdifulde selskab. | Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Microsoft, verdens største softwareselskab, har lanceret, hvad der kan være verdens største aktietilbagekøbsprogram på op til 60 mia. dollar - svarende til 377 mia. kr. - hvilket sker på et tidspunkt, hvor politikerne overvejer at gennemføre en skat på aktietilbagekøb.

Det skriver Bloomberg News.

Selskabets seneste genoplivning har givet selskabet en markedsværdi på mere end 2200 mia. dollar, hvilket gør det til verdens næstmest værdifulde selskab efter en kursfremgang på 35 pct. siden nytår.

Den tidligere aktietilbagekøbsplan fra september 2019 var på 40 mia. dollar.

Aktietilbagekøbsplanen kommer, efter at to Demokratiske senatorer har foreslået en skat på 2 pct. på virksomheders aktietilbagekøb som en del af planen om at hjælpe med at finansiere den 3500 mia. dollar store budgetaftale.

Microsoft har ikke nævnt, hvordan aktietilbagekøbet skal finansieres, men selskabet sidder på en pengekiste på 130 mia. dollar, som selskabet har brugt til opkøb, aktietilbagekøb og udbytter.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs