Watch Medier

Planlagt solcellepark vækker bekymring hos økologisk ægproducent

Ægproducent står til at blive nabo til en solcellepark på 110 hektar i Sønderjylland og frygter nu, at det kan få konsekvenser for ægproduktionen fra 24.000 økologiske høns.

Solcelleanlæg. | Foto: Daniel Skinbjerg / Watch Medier

Planerne om at etablere 110 hektar med solceller imellem Ravsted og Hynding i Sønderjylland vækker bekymring hos naboerne, som frygter for konsekvenserne for både deres dyr og ejendom.

Det skriver Jydskevestkysten.

Hans Christian Thomsen og hans søn, Christian Thomsen, er nogle af naboerne til den planlagte solcellepark, som ikke er begejstrede.

For få år siden overtog sønnen sin fars økologiske ægproduktion med 24.000 høns, og deres frygt er, at solcellerne kan skade den.

"Min søns hønsehuse er lavet af stål, og hvad sker der med hønsene, når der står solceller i nærheden, der producerer så meget elektrisk energi. Hvem skal betale for et eventuelt tab i æglægningen og for dyr, der måske dør på grund af solcellerne? Der er jo ingen, der ved, hvordan den slags kraftfelter påvirker dyr," påstår Hans Christian Thomsen.

Det er European Energy, der har planer om at etablere solcellerne tæt på Hynding. Tønder Kommune har endnu ikke taget stilling til solcelleparken og skal først udarbejde en ny lokalplan, som skal i offentlig høring.

 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs