Watch Medier

Mikkeller-kritik vokser efter nye anklager

Det kritiske stormvejr, som byggede sig op i forbindelse med en Mikkeller-ølfestival i sidste måned, er på ingen måde løjet af. Tværtimod er der nu dykket nye og bredere anklager op om 15 års dårligt arbejdsklima i bryggeriet

Mikkel Borg Bjergsø er stifter af ølproducenten Mikkeller. | Foto: Gregers Tycho / Ritzau Scanpix

I en kommende podcast med titlen "Super Cool Toxic Workplace" fremlægger den australske erhvervskonsultent Kate Bailey ti kvinders beretninger om dårlige oplevelser på Mikkellers bryggeri i San Diego, på Warpigs-restauranten og baren i Kødbyen og på hovedkontoret i København.

Det skriver Berlingske, som også henviser til, at DR er på vej med en udsendelse om forholdene i ølvirksomheden, der i sidste måned måtte se bryggeriantallet på sin ølfestival reduceret med omkring en tredjedel som følge af kritik om sexisme.

"Omfanget af problemerne hos Mikkeller har været overraskende og meget bekymrende, og det handler bestemt ikke kun om #metoo. Det viser et konsekvent mønster af nedværdigende, psykisk chikane – en total mangel på handling – når sådan adfærd blev rapporteret og en overordnet apatisk tilgang fra ledelsens side," siger Kate Bailey til avisen.

Hun har i forbindelse med sin podcast talt med 64 personer.

Til avisen oplyser Kenneth Madsen, adm. direktør i Mikkeller, at "i de 15 år, vi har eksisteret, har vi haft kendskab til syv medarbejdere, der på den ene eller anden måde har deltaget i at skabe et dårligt arbejdsmiljø eller opført sig krænkende."

"Ingen af dem er længere ansat i Mikkeller, idet de ikke har levet op til vores værdisæt. Nogle af dem er vi desværre først for nylig blevet opmærksomme på, og det viser, at vores systemer til at opfange de her ting ikke har været gode nok. Derfor beklager vi, at vi ikke iværksatte initiativer noget før. At vi har gjort for lidt og for sent," skriver direktøren videre i et skriftligt svar til Berlingske.

Mikkeller hyrer kendt rådgiver til håndtering af sexismesag

Hver tiende gæst har bedt om refundering til Mikkeller-festival

Ny Mikkeller-formand om kritik: Vi har ikke håndteret det godt nok

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs