Watch Medier

Dele af Arlas klimaskov er fældet eller brændt

Arla markedsfører produkter som CO2-neutrale ved at kompensere for udledningen i produktionen ved at støtte skovbevaring i udlandet. Men store dele af skovene er væk, viser satellitfotos.

Arla støtter skovbevaring, men meget af skovene er væk. | Foto: Arla PR-foto

Satellitfotos viser, hvordan en væsentlig del af den skov, Arla støtter gennem klimakampagne, er brændt eller fældet. Det skriver Politiken.

Arla sælger smør, mælk og yoghurt som CO2-neutral, fordi virksomheden støtter skovbevaring i udlandet og derfor kompenserer for den CO2, der udledes.

Men 13 pct. af den beskyttede regnskov, Arla har støttet på Borneo, er brændt ned, og i mejerigigantens andet skovprojekt i Brasillien fældes træerne i større grad, viser satellitbillederne taget løbende gennem de seneste 20 år.

Professor Ole Mertz og ph.d-stipendiat Scott Ford fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, der har lavet undersøgelsen, mener ikke, at billederne understøtter Arlas klimakampagne.

"Det giver mig ikke ro i maven, at udledningerne fra Arlas produkter bliver kompenseret af de her skove. Arlas partnere kan påstå, at afskovningen havde været endnu større, hvis ikke de havde beskyttet skovene. Jeg kan ikke sige, at det er forkert. Men de kan heller ikke dokumentere, at det er rigtigt. Og det understøttes ikke af satellitanalyserne," siger Ole Mertz til Politiken.

Arla forsvarer sin kampagne over for avisen.

Mere fra Watch Medier

Det nye Nordea Pension skal fylde mere i landskabet end Topdanmark Liv

Med Nordeas kræfter inden for distribution skal det tidligere Topdanmark Liv - nu Nordea Pension - blive en større spiller på pensionsmarkedet, siger privatdirektør Mads Skovlund fra Nordea efter overtagelsen. Nordeas privatkunder kan give selskabet mange nye kunder, vurderer aktuar.

MT Højgaard skal bygge for Novo Nordisk i Bagsværd

Byggekoncernen MT Højgaard får del i en milliardaftale med Novo Nordisk, der har planer om at udvide produktionsfaciliteterne i Bagsværd for milliarder. Højgaards del af byggesummen løber op i ca. 600 mio. kr.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs