Watch Medier

Statsstøtte sender Danmark først i køen til coronavaccine fra Bavarian Nordic

Når – og hvis – de første færdigudviklede og godkendte coronavacciner fra Bavarian Nordic ruller ud fra fabrikken i Kvistgård, har den danske stat sikret sig fortrinsret til dem. Det fremgår af aftalen om statens millionstøtte til vaccineudviklingen, som MedWatch har fået aktindsigt i.

Produktion hos Bavarian Nordic. | Foto: Bavarian Nordic / PR

Den danske regering har i forhandlingerne med Bavarian Nordic om statstøtte til udviklingen af selskabets coronavaccine sikret sig, at den danske befolkning kan blive de første til at modtage vaccinen.

I aftalen er nemlig indskrevet et krav om, at Sundhedsministeret har mulighed for – men ikke pligt til – at gøre krav på de første doser af en godkendt vaccine, der fremstilles på Bavarian Nordics produktionsanlæg i Kvistgård, Nordsjælland.

Læs hele artiklen

Få 21 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs