Watch Medier

Forskere dumper sort liste - læg i stedet pres på selskaber

Der er svindende lille effekt, når der sælges ud af aktier, der ikke lever op til ESG-krav, lyder konklusion i nyt studie.

Foto: Marcus Emil Christensen

Det har kun en lille eller ingen effekt, når de store kapitalforvaltere sælger ud af aktier, der ikke lever op til ESG-kravene for miljø, social engagement og ledelse.

Det viser et nyt studie, fra Stanford University og The Wharton School, der i stedet peger på, at investorerne bør udnytte deres ejerskab til at lægge pres på de sorte selskaber.

Det skriver Finans.

"Frem for at sælge ud af selskaberne er det langt bedre at engagere sig i dem," siger Jules van Binsbergen, finansprofessor på The Wharton School, ifølge Finans.

En opgørelse fra analysehuset Morningstar viser, at der verden over ved udgangen af september var placeret midler for 3900 mia. dollar i såkaldte ESG-fonde. Det svarer til næsten 26.000 mia. kr. Her er Europa dominerende med midler for 3400 mia. dollar.

Bloomberg Intelligence har spået, at det samlede marked for socialt ansvarlige investeringer frem til 2025 vil vokse til 53.000 mia. dollar, hvilket til den tid vil svare til en tredjedel af den investerede kapital. I dag er beløbet på 35.000 mia. dollar.

Danmarks grønneste fonde investerer i russisk gas, mineselskaber og tech

Jyske Bank forpligter sig til at gøre kunders investeringsporteføljer CO2-neutrale

Kapitalforvaltere tør ikke sælge "mørkegrønne" investeringsprodukter

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs