Watch Medier

Industriens Pension skal udvikle milliardprojekt i Nordsjælland

Sammen med et projektudviklingsselskab vil Industriens pension opføre 900 bæredygtige boliger i den nordsjællandske kommune Egedal. Pensionsselskabet venter "et stabilt og solidt afkast" af investeringen.

Området omkring Landsskabsbyen i Egedal Kommune. | Foto: PR

Industriens Pension og 2L Projektudvikling har indgået et samarbejde om at udvikle det store byudviklingsområde Landskabsbyen i Egedal Kommune i Nordsjælland med opførelse af op mod 900 bæredygtige boliger, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

"Byggeriet i Landskabsbyen bliver 2L Projektudviklings største projekt til dato. Og det sker i samarbejde med et af de største arbejdsmarkedspensionsselskaber i Danmark. Det er vi utroligt stolte af," udtaler adm. direktør i 2L Projektudvikling Mathias Seidenfaden Busck.

Første etape af Landskabsbyen - den sydlige dekl - skal rumme omkring 900 boliger fordelt på samlet ca. 75.000 kvm. De første boliger forventes at stå færdig i 2025. Alle boligerne forventes at blive bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld.

Med købet af Landsskabsbyen og opførelsen af op mod 900 nye boliger fortsætter Industriens Pension investeringerne i bæredygtigt byggeri. 

"Landskabsbyen er et perspektivrigt byudviklingsprojekt med en meget attraktiv beliggenhed. Vi vil skabe en mangfoldig og bæredygtig bydel, der bygger på det nære lokalsamfund og fællesskab. Samtidig forventer vi, at investeringen vil skabe et stabilt og solidt afkast til medlemmerne," udtaler ejendomschef i Industriens Pension Søren Tang Kristensen.

Selskabet vil over en årrække investere et milliardbeløb i boligprojektet. Senere er det planen, at den nordlige del af Landskabsbyen også skal udvikles, og med begge etaper forventes området at kunne rumme 1600 bæredygtige boliger.

Ny rapport: Bæredygtige ejendomme giver markant højere lejeindtægter

Industriens Pension opfører grønne boliger i ny Odense-bydel

Industriens Pension opruster på investeringsområdet 

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs