Watch Medier

Hotelkæde ramt af kæmpe cyberangreb

Natten til torsdag blev den norske hotelkæde Nordic Choice Hotels med over 200 hoteller i Norden ramt af et hackerangreb, der har lagt kædens systemer ned. Flere københavnske hoteller som Clarion og Skt. Petri indgår i kæden.

Den norske hotelkonge Petter Stordalens hotelkæde er ramt af et omfattende cyberangreb | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Nordens største hotelkæde, Nordic Choice hotels, har siden natten til torsdag været sat ud af spil i et omfattende cyberangreb, der har ramt både booking, betaling og flere andre systemer.

Det skriver hotelkæden i en pressemeddelelse.

Det er dog endnu uvist, hvad angrebet består i, og om der er tale om eksempelvis et ransomware-angreb med krav om løsepenge.

Kæden ejes af norske Petter Stordalen og omfatter også danske hoteller, herunder Clarion Hotel nær Københavns Lufthavn og Skt. Petri. I alt består kæden af over 200 hoteller i norden.

Hotellerne tjekker i øjeblikket gæster ind og ud manuelt, og tager også manuelt imod bookinger.

860.000 brugere af Jobnet må skifte kode efter svindelmails 

Angreb på Vestas: "Skrækscenariet var at it-systemerne ville være lagt ned i to-tre uger"

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs