Watch Medier

Lego bygger CO2-neutral fabrik i Vietnam for 6,6 milliarder

Legetøjskoncernen Lego er nødt til at udvide kapaciteten og investerer derfor i en ny fabrik Vietnam. Etableringen sker sammen med en asiatisk partner, og fabrikken ventes at stå klar i 2024.

Lego udvider produktionskapaciteten med en ny fabrik i Vietnam. | Foto: Laura Bisgaard Krogh/ERH

For at følge med den store efterspørgsel går Lego i gang med at bygge en ny fabrik i Vietnam, skriver Finans med henvisning til en pressemeddelelse fra Lego.

Byggeriet bliver til i et samarbejde med Vietnam Singapore Industrial Park Joint Venture, og Legos egen investering er på 1 mia. dollar eller 6,59 mia. kr. Fabrikken ventes at stå klar i 2024, fremgår det.

"Vi er meget glade for den støtte den vietnamesiske regering udviser for at hjælpe os med at indfri vores ambitioner om at opføre vores første CO2 neutrale fabrik. Deres planer om at investere i at udvide produktionen af bæredygtig energi og den velvilje og åbenhed, de udviser over for udenlandske virksomheder, der leder efter et sted at investere, var blandt de faktorer, der spillede ind i vores valg om at placere fabrikken her," siger driftsdirektør Carsten Rasmussen fra Lego.

Mere fra Watch Medier

Udbyttefest hos Topdanmark efter rekordoverskud

Sidste år havde forsikringsselskabet Topdanmark et overskud på 2,1 mia. kr. efter skat, hvilket er det hidtil højeste. Til aktionærerne udbetales et udbytte svarende til 145 pct. af overskuddet.

Nasdaq fik rekordår i Europa i 2021

Antallet af børsnoteringer på Nasdaq i København var det største siden 2007, og i Stockholm så man det højeste niveau af børsnoteringer nogen sinde. Nasdaq havde også stigende handelsvolumen i 2021.

Konkurrents kvaler sender Vestas-aktien i stiv modvind

Aktien i vindmølleproducenten Vestas placerer sig fredag nederst i C25-indekset med et fald på ca. 7 pct. Kursfaldet er udløst af dårligt nyt fra konkurrenten Siemens Gamesa, der melder om forsyningsproblemer og lavere resultatforventinger.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs