Watch Medier

Novo Nordisk Fonden og TV 2 afviser skjult reklame i julekalender

Selv om Novo Nordisk Fonden har sponsoreret årets julekalender for børn på TV 2, "Kometernes Jul", hvor en insulinpen skal redde hovedpersonens liv, så afviser begge selskaber, at der er tale om skjult produktplacering.

I TV2's julekalender, der er sponsoreret af Novo Nordisk Fonden, har den 12-årige hovedperson Mie ikke nok insulin med på den mystiske planet 9, og hun skal derfor have teleporteret en insulinpen op på planeten for at redde hendes liv. | Foto: Christian Geisnæs

I Danmark er det ulovligt, hvis selskaber betaler for at få et produkt placeret i en tv-produktion,men selv om Novo Nordisk Fonden har sponsoreret TV 2's julekalender "Kometernes Jul", der samtidig handler om, at seriens 12-årige hovedperson kan dø, hvis ikke hun får fat i en liv-givende insulinpen, så afviser både Novo Nordisk Fonden og TV 2, at der er tale om skjult reklame.

Det skriver Dagbladet Information, hvor manuskriptforfatteren, Jenny Lund Madsen, afviser, at Novo Nordisk Fonden har haft indflydelse på handlingen i julekalenderen.

"Jeg har haft nul indholdsmæssig kontakt med Novo Nordisk Fonden i forhold til, hvad der skulle ske i julekalenderen, så de har slet ikke haft indflydelse," fastslår Jenny Lund Madsen.

Det bekræfter Berith Bjørnholm, der er senior vice president i Novo Nordisk Fonden og modtog en ansøgning fra TV 2 for omkring to år siden, hvor det kun blev oplyst, at julekalenderen skulle handle om naturvidenskab. 

Jenny Lund Madsen fortæller, at hun som manuskriptforfatter i løbet af processen faktisk var bange for at vælge netop insulin som en bærende kraft i historien, når nu Novo Nordisk Fonden var sponsor, da det kunne give mistanke om skjult produktplacering, men hun holdt alligevel fast i ideen, fordi "det er et fedt plot".

Novo bruger store millionbeløb på tv-reklamer

 

Mere fra Watch Medier

Bladt Industries afskediger topchef

Efter nok et ”udfordrende år” skifter Aalborg-virksomheden Bladt Industries, der producerer møllefundamenter, endnu engang ud i direktionen. ”Vi har brug for nyt fokus,” siger formanden.

Jyske Bank skruer op for rentesatser

I modsætning til Nykredit fastholder landets tredjestørste bank, Jyske Bank, en rente på 0 pct. på almindelige lønkonti. Men renten hæves på udlån og på en stribe opsparingsprodukter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs