Watch Medier

Ny undersøgelse: Den økologiske vækst mister fart

Ny undersøgelse peger på mindre vækst i salget af økologiske varer end tidligere. Dermed bliver prognose fra Økologisk Landsforening bekræftet.

Øko-fødevarer vinder frem, men i lavere hastighed. | Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix.

Efter flere år med store stigninger i salget af økologi i de danske dagligvarebutikker bød 2021 på en mindre vækst. Det viser en ny undersøgelse fra Voxmeter ifølge Dagligvarehandlen.

I undersøgelsen, der blev foretaget i december, svarede 13,5 pct. af forbrugerne, at de havde købt mere økologi i de seneste måneder sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket er den laveste andel det seneste år.

Dermed bekræftes Økologisk Landsforenings prognose for økologisalget i 2021, der ifølge Dagligvarehandlen lyder således:

"Mens økologien tog et spring på næsten to mia. kr. sidste år, bliver fremgangen halveret til ca. en mia. kr. i både i år og til næste år. I 2021 og 2022 forventer vi en årlig vækst på mellem 5 og 7 pct. Dermed er der udsigt til et økologisk detailsalg nær 17 mia. kr. i 2021 og 18 mia. kr. i 2022."

I 2020 steg økologisalget med 14 pct. og rundede dermed 16 mia. kr. - en stigning fra 2019, da det samlede salg lød på 14,1 mia. kr.

Prognose: Økosalget har kurs mod 18 milliarder kroner

Brug for økologiske brækjern når nye døre skal slås ind i det offentlige

Masser af lokalpolitisk opbakning til flere grønne måltider 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs