Watch Medier

Moderna vil udvikle alt-i-en-vaccine mod corona og influenza

Moderna, der står bag en af de første godkendte vacciner mod coronavirus, satser på at udvikle en alt-i-en-vaccine mod mutationer af virussen samt influenza.

Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Moderna har planer om at udvikle en alt-i-en-vaccine, der med ét årligt stik skal kunne afværge flere forskellige mutationer af coronavirus, samtidig med at den også beskytter mod andre virusser som influenza, skriver Dagbladet Børsen.

Håbet er, at den skal være klar til næste efterår.

"Det er nu, vi skal forberede os, og det er nu, vi skal udvikle. Da pandemien brød ud, kom det som et chok, og verden var ilde forberedt. Nu forbereder hele verdens regeringer sig på at beskytte deres befolkninger og samarbejder med os om at udvikle den bedst mulige vaccine, hvis den næste variant nu skulle være slem som for eksempel deltavarianten, der slog mange ihjel," siger Dan Staner, der er direktør for Moderna i Europa, Mellemøsten og Afrika, til mediet.

Mere fra Watch Medier

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er blevet dømt til at betale 231 mio. kr. i erstatning. Fire bestyrelsesmedlemmer er frifundet.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs