Watch Medier

Teslas europæiske gigantfabrik er stadig ikke åbnet

Elbil-producenten Tesla har endnu ikke fået de endelige godkendelser af sit første europæiske produktionsanlæg i den tyske delstat Brandenburg, men processen er ifølge myndighederne i slutfasen.

Foto: Christophe Gateau/AP/Ritzau Scanpix

Teslas anlæg i Europa, hvis åbning oprindeligt var fastsat til sidste sommer, har stadig ikke nogen officiel lanceringsdato.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge embedsmænd i selskabet er fabrikkens maskiner installeret, og der er produceret testbiler siden slutningen af sidste år. Men uden tilladelse til at drive kommercielt arbejde kan anlægget i Brandenburg ikke sælge sine køretøjer.

Miljømæssig modstand samt Teslas sene ansøgning om at bygge et batterianlæg er forklaringerne på forsinkelserne i den endelige godkendelse, skriver avisen.

Ifølge Wall Street Journal vil den tyske fabrik have en kapacitet til at producere omtrent 500.000 køretøjer om året. Det vil give Tesla muligheden for at betjene det europæiske bilmarked uden at være afhængig af dyr import fra selskabets kinesiske og amerikanske fabrikker.

En talskvinde fra Brandenburgs miljøministerium siger, at godkendelsesprocessen er i slutfasen, men at hun ikke kan nævne en dato for godkendelse, skriver avisen.

Tesla-topchef har tabt en tredjedel af formuen 

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs