Watch Medier

Angrebet på Ukraine påvirker ikke ISS-planer om russisk frasalg

ISS, der har sine russiske aktiviteter til salg, frygter ikke, at Ukraine-situationen vil umuliggøre salget. Men det kan måske koste et par millioner, erkender topchef.

"Det er et lille aktiv, så det er ikke noget, der flytter nålen i forhold til, om vi lykkes eller ej," siger .ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen om de russiske aktiviteter, som man har til salg i øjeblikket. | Foto: Gregers Tycho

Det danske serviceselskab ISS er ikke umiddelbart påvirket af torsdagens russiske angreb på Ukraine - heller ikke frasalget af selskabets russiske aktiviteter.

Det fortæller ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen torsdag i forbindelse med selskabets regnskab for 2021.

”Det påvirker os overordnet set ikke. Vores russiske forretning har en omsætning på omkring 100 mio. kr. i forhold til en samlet omsætning i ISS på over 70 mia. kr., så det er 0,1 pct. af vores omsætning. Den forretning er til salg og har været det i et stykke tid,” siger Jacob Aarup-Andersen til MarketWire.

ISS har gang i et større frasalgsprogram, hvor der skal udskilles aktiviteter fra kernemarkederne for 2 mia. kr. Der er indtil videre blevet frasolgt aktiviteter for 1,8 mia. kr., og Rusland er blandt de lande, der stadig udestår.

Kun et lille aktiv

”Vi er i en god proces, og den er ikke blevet påvirket af det, der foregår. Det er et lille aktiv, så det er ikke noget, der flytter nålen i forhold til, om vi lykkes eller ej. Det er en oprydning, vi er i gang med, og vi besluttede for lang tid siden, at vores russiske forretning ikke passer ind i vores ordrestrategi,” lyder det fra ISS-direktøren.

Han udelukker dog ikke, at en eventuel køber af de russiske aktiviteter vil forsøge at presse prisen.

”Man kan godt forestille sig, at det bliver marginalt sværere at sælge. Men det er en forholdsvist lille rengøringsoperation, der gør rent på nogle store internationale virksomheders fabrikker. Det er rent indenlandsk, så det vil ikke være påvirket af sanktioner. Jeg kan da ikke afvise, at køberen vil prøve at handle et par millioner af. Men i det store hele vil det ikke have nogen påvirkning,” siger Jacob Aarup-Andersen.

ISS er ikke eksponeret mod Ukraine, men selskabet vil ligesom alle andre virksomheder blive påvirket indirekte af en konflikt, fortæller Jacob Aarup-Andersen.

ISS tjener igen penge efter hård tid under corona

ISS vil være klimaneutral i 2040

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs