Watch Medier

Mærsk: Coronanedlukninger i Kina vil forstyrre forsyningskæder i månedsvis

Forstyrrelserne i forsyningskæderne efter den seneste opblussen af corona i Kina ventes at vare ved de kommende måneder, lyder det fra A.P. Møller-Mærsk.

Containertransporten ind og ud af Kina har været ramt af coronanedlukninger. | Foto: William Hong/Reuters/Ritzau Scanpix

Den seneste bølge af coronasmitte i Kina - centreret omkring millionbyen Shanghai - har haft en stor effekt på forsyningskæderne, og det har navnlig påvirket landtransporten i april. Virusset er under kontrol, men forstyrrelserne i forsyningskæder ventes at vare ved de kommende måneder.

Det skriver shippinggruppen A.P. Møller-Mærsk i en opdatering til fondsbørsen Nasdaq.

”Statistisk set er virusset under kontrol, men forstyrrelserne, der blev mærket fra april til maj, vil fortsat få en effekt over hele verden i de kommende måneder. At komme tilbage til ”normalen” må vente,” skriver Mærsk.

Mens de største havne i Shanghai er forblevet åbne, har coronasmitten og Kinas nultolerancepolitik kunnet mærkes på lastbiltransporten, der står for tre fjerdedele af indenrigsfragten til lands i Kina.

Den tid, som lastbilchaufførerne har tilbragt på vejen, er ifølge Mærsk faldet med 70 pct. i april sammenlignet med måneden forinden.

”Chauffører står over for højere omkostninger og større usikkerhed end før. På grund af bekymringer for smittespredning er en negativ coronatest 48 timer i forvejen påkrævet,” skriver Mærsk.

Derudover bliver chaufførernes ruter overvåget af en app, og derfor kan de komme ud for at blive tilbageholdt efter at have leveret deres varer.

”Som en konsekvens af det har mange chauffører forsøgt at fjerne sig fra Yangtze Delta-regionen, der er et af højrisikoområderne,” lyder det i opdateringen.

Derfor må kunderne vente længere tid på deres varer med en forsinkelse på tre til fem dage. Derudover er fabrikker i området også ramt, hvilket skaber yderligere forsinkelser i forsyningskæden, skriver Mærsk.

Aftale om luftfragt med Air France-KLM passer ind i ny strategi hos rederi

Mærsk-bestyrelsesmedlem sælger aktier for over 300.000 kr.

Mere fra Watch Medier

Lindhardt og Ringhof styrker sig med nykøbte Clio

Med overtagelsen af education technology-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for læringsmidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser - bl.a. af Clios adm. direktør.

Scan Global overtager små fragtfirmaer fra SAS

Det Kastrup-baserede logistikselskab Scan Global Logistics har i foråret foretaget en række mindre opkøb af virksomheder, som først nu er blevet meldt ud i kvartalsrapporten. Blandt dem er overtagelsen af to fragtfirmaer under flyselskabet SAS.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs