Watch Medier

Bavarian-aktien løber igen fra øvrige aktier i positivt marked

Medicinalselskabet Bavarian Nordic stiger videre mandag efter flere dage med kæmpestigninger oven på udbrud af abekopper mange steder i verden. Selskabet er ene om at have en godkendt vaccine mod sygdommen.

Bavarians koppevaccine. | Foto: Bavarian Nordic / PR

For tredje dag i træk løber Bavarian Nordic fra resten af aktierne i det danske C25-indeks, hvor fokus på det mystiske udbrud af abekopper sætter selskabet, der sidder på en vaccine mod sygdommen, i positivt lys.

Aktien har nu over de seneste tre handelsdage lagt omkring 7 mia. kr. til markedsværdien.

Det sker efter endnu en tumultarisk handelsdag i USA fredag, hvor markederne længe lå til dybe fald, men hvor retningen ændrede sig ud på aftenen, så to ud af tre toneangivende amerikanske indeks endte i små plusser.

C25-indekset stiger efter godt ti minutters handel med 1,3 pct. til 1674,81 efter sit plus på 2,8 pct. fredag.

Bavarian Nordic, der i sidste uge blev sendt op med over 60 pct. på bagkant af fundet af en række tilfælde af den sjældne sygdom abekopper i en stribe lande, fortsætter på netop på den baggrund videre op mandag.

Bavarian Nordic har som det eneste selskab en vaccine mod sygdommen, og det skabte torsdag og fredag en gevaldig opmærksomhed om papiret, der steg med henholdsvis 29,5 pct. og 18,4 pct.

Mandag morgen stiger Bavarian efter endnu en forlænget åbningsauktion med 13,3 pct. til 245,30 kr.

Mere fra Watch Medier

Lindhardt og Ringhof styrker sig med nykøbte Clio

Med overtagelsen af education technology-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for læringsmidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser - bl.a. af Clios adm. direktør.

Scan Global overtager små fragtfirmaer fra SAS

Det Kastrup-baserede logistikselskab Scan Global Logistics har i foråret foretaget en række mindre opkøb af virksomheder, som først nu er blevet meldt ud i kvartalsrapporten. Blandt dem er overtagelsen af to fragtfirmaer under flyselskabet SAS.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs