Watch Medier

SAS er nu den mest shortede aktie i Norden

SAS er på en overlevelsesmission, og nye data viser, at flyselskabets aktie nu er den mest shortede i Norden. Det vil sige, at mange investorer spekulerer i, at aktien falder.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

SAS kæmper for tiden for at gennemføre redningsplanen SAS Forward.

Selskabet har dog flere gange fortalt, at det går trægt med at blive enig med fagforeninger og kreditorer om at sænke omkostningerne i selskabet og barbere gælden ned, så der er udsigt til, at nye investorer vil skyde penge i forretningen.

Samtidig tyder det nu på, at mange i aktiemarkedet har ringe tiltro til, at det lykkes.

I hvert fald skriver nyhedsbureauet Bloomberg på baggrund af data fra IHS Markit, at SAS lige nu er den mest shortede aktie i Norden.

Hedgefonde og andre investorer tror således på, at der er aktiefald forude og har shortet, hvad der næsten svarer til en tredjedel af aktierne i frit omløb.

Det er er endda til trods for, at SAS-aktien allerede har mistet mere end halvdelen af sin værdi siden årsskiftet.

”Det giver mening, at mange mennesker satser imod aktien på dette meget afgørende tidspunkt for SAS,” udtaler Jacob Pedersen, luftfartsanalytiker og chef for aktieanalyse i Sydbank, til Bloomberg.

”Det eneste håb, som SAS-aktionærer har for at få nogen værdi ud af deres investering, er, hvis SAS bliver reddet, og der er ingen garantier for, at det vil ske.”

Analytikeren vurderer på baggrund af den tidligere rekapitalisering i 2020 i SAS, at en gældskonvertering og en ny rekapitalisering kan betyde, at nuværende aktionærer må se deres aktier bliver udvandet til omkring 3 pct. af det samlede ejerskab.

SAS-ledelsen forhandler i disse dage i Stockholm med piloterne i SAS Pilot Group om at indgå ny overenskomst og om at forhindre den strejke, som piloterne har varslet, hvis ikke der findes en løsning på deres krav.

Den svenske stat har afvist at skyde nye penge i SAS, mens den danske er parat med ny kapital, hvis der kan findes tilstrækkeligt med besparelser i selskabet til at gøre det konkurrencedygtigt.


Mere fra Watch Medier

Lindhardt og Ringhof styrker sig med nykøbte Clio

Med overtagelsen af education technology-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for læringsmidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser - bl.a. af Clios adm. direktør.

Scan Global overtager små fragtfirmaer fra SAS

Det Kastrup-baserede logistikselskab Scan Global Logistics har i foråret foretaget en række mindre opkøb af virksomheder, som først nu er blevet meldt ud i kvartalsrapporten. Blandt dem er overtagelsen af to fragtfirmaer under flyselskabet SAS.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs