Watch Medier

Store danske investorer har ingen planer om at skyde nye penge i SAS

En stribe danske pengetanke står ikke umiddelbart over for at investere penge i SAS, som har brug for en privat kapitalindsprøjtning som led i redningsplan.

Anders Schelde, investeringschef i Akademikerpension | Foto: PR/MP Pension

En række store danske investorer siger som udgangspunkt nej til at skyde penge i SAS, som ellers er på udkig efter privat kapital for at kunne gennemføre sin redningsplan.

Det skriver Berlingske.

Det gælder bl.a. Akademikerpension og PFA, som ikke har planer om at deltage i den planlagte kapitalforhøjelse.

”Vi har ikke investeret i SAS og har ikke umiddelbart planer om at deltage i kapitalforhøjelsen. Som langsigtet investor er vores fokus på SAS’ langsigtede rentabilitet. Den skal sikres, før vi vil overveje at investere,” siger investeringschef Anders Schelde fra Akademikerpension til avisen.

SAS har i sin redningsplan SAS Forward lagt op til, at der skal rejses 9,5 mia. svenske kr., svarende til 6,6 mia. danske kr., i frisk kapital. Et politisk flertal i Danmark er klar til at skyde nye penge i flyselskabet, men som følge af EU’s konkurrenceregler er det forventningen, at den største del af kapitalindsprøjtningen skal komme fra private investorer.

Både SAS og den danske stat har meldt ud, at der kun kommer ny kapital til selskabet, hvis det lykkes at finde de nødvendige besparelser samt gennemføre den gældskonverting, som SAS Forward også indeholder.

Her er der ikke stor fremdrift, da især medarbejderne og ledelsen står langt fra hinanden, og hvor piloterne har varslet strejke fra på onsdag, hvis det ikke lykkes at finde en løsning.


Mere fra Watch Medier

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Deutsche Bahn har sat Arriva i Danmark til salg

Der har længe været forlydender om, at transportselskabet Arriva i Danmark, der står for bus- og togdrift på flere strækninger, var på salgslisten hos ejeren, den statslige tyske jernbanekæmpe Deutsche Bahn. I nyt dansk regnskab bekræfter Arriva Danmark, at forretningen skal sælges til en eller flere investorer.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs