Watch Medier

Udbyder af ejendomsprojekter overholder ikke kapitalkrav – får påbud af Finanstilsynet

Den københavnske kapitalforvalter og udbyder af ejendomsprojekter Roof Management skal inden 30. september skaffe de nødvendige midler til at overholde kapitalkravet. Sådan lyder det i et netop udstedt påbud fra Finanstilsynet. ”De meget volatile markedskonjunkturer” har ført til manglende omsætning, lyder det fra selskabet.

Camilla Dalum er adm. direktør og medejer hos Roof Management. | Foto: Gefion/PR

Roof Management har indledt en kamp mod uret. Kapitalforvalteren og projektudbyderen har således modtaget et påbud fra Finanstilsynet om, at selskabet inden udgangen af september skal leve op til det lovpligtige kapitalkrav.

Det skriver Roof Management, der tidligere hed Gefion Investorsalg, i en pressemeddelelse.

Finanstilsynet oplyser på sin hjemmeside, at Roof Management 28. april rettede henvendelse til tilsynet om, ”at selskabet i forbindelse med den kvartalsvise beregning samt indberetning af selskabets kapitalkrav har konstateret, at selskabet ikke opfylder sit kapitalkrav.”

Kapitalkravet er beregnet til 2.228.000 kr., fremgår det af påbuddet, der derudover dikterer, ”at selskabet ophører med markedsføring af nye investeringsfonde, indtil selskabet har en tilstrækkelig robusthed i sammenhæng med selskabets plan.”

Det københavnske selskab oplyser, at det ”den seneste tid, i lighed med en stor del af markedet blevet hurtigt overhalet af de meget volatile markedskonjunkturer, som desværre har resulteret i, at det har været vanskeligt for selskabet dels at indkøbe, dels at afsætte nye ejendomsprojekter efter den lagte tidsplan.”

”Den manglende omsætning er årsagen til selskabets udfordringer med at opfylde kapitalkravet,” lyder det i meddelelsen.

Tror på løsning

Adm. direktør og medejer Camilla Dalum understreger, at Roofs ”økonomiske forhold ikke påvirker vores kunders investering”.

”Vores primære mål er og har hele tiden været at vedblive med at forvalte vores nuværende fonde på samme gode og betryggende vis som hidtil. Vi arbejder stadig intenst på at få løst problematikken omkring kapitalkravet, hvilket vi har tillid til vil lykkes,” siger hun i meddelelsen og tilføjer:

”Vi har selv loyalt gjort opmærksom på problemet over for Finanstilsynet og har arbejdet sammen med Finanstilsynet og vores aktionærer om at finde en løsning. Det gør vi fortsat.”

Camilla Dalum, der er tidligere chefjurist hos udvikleren Gefion Group, og Gefion-stifter Thomas Færch ejer hver især 33 pct. af det fem år gamle selskab, hvis ejerkreds også tæller Gorm Sig Rasmussen og dennes familie, der ejer værktøjsleverandøren Carl Ras..

Mere fra Watch Medier

Maersk når ned på skattesats under to procent

Containerrederierne Maersk og tyske Hapag-Lloyd, der opererer under kritiserede tonnageskatteordninger, har fået halveret deres effektive skattesatser i andet kvartal i år, viser nye beregninger. Analysehus forudser politisk stormløb mod skatteordningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs