Watch Medier

Turisterne vender tilbage til detailhandelen – men "de mest shoppelystne mangler"

Ifølge Dansk Erhverv er der udsigt til en god turistsæson for detailhandelen – men der er stadig nicher med store huller i omsætningen, der skal repareres, siger markedschef. Han ser regeringens nye turismestrategi, der blev fremlagt fredag, som et skridt på vejen.

Mens omsætningen fra turister stadig halter efter i hovedstaden efter corona, har kystdestinationer bedre tider ifølge Dansk Erhverv. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Skolernes sommerferie er skudt i gang og dermed også den turistsæson, der for dele af detailhandelen betyder alt andet end ferie, men en højsæson, hvor turister fra ind- og udland lægger vigtig omsætning i butikkerne.

Turismen i Danmark stod samlet set for en omsætning på godt 139 mia. kr. i 2019 – før corona huggede en solid bid af antallet af overnatninger og detailomsætning. Ifølge tal fra organisationen Visit Denmark var den samlede nedgang for erhvervet på godt 40 mia. kr. i 2020.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs