Watch Medier

Detailhandlen forventer at hæve priserne de næste måneder

I de dele af detailhandlen, hvor der sælges fødevarer, forventer tre ud af fire virksomheder højere priser.

Prisstigningerne ser ud til at fortsætte over sommeren, hvis man skal tro en undersøgelse fra Danmarks Statistik. | Foto: Brian Karmark

Spørger man de detailhandlende i Danmark, er der flere prisstigninger på vej. Det har Danmarks Statistik gjort, og svarene tegner et billede af, at de ellers historisk høje prisstigninger i Danmark ikke er forbi.

I alt svarer 55 procent af de detailhandlende, at de forventer at hæve priserne de næste tre måneder.

Der er dog store forskelle, alt efter hvad de detailhandlende sælger. Inden for bilhandelen er der mere afdæmpede forventninger til prisstigninger.

Til gengæld ser det mere grelt ud hos resten af detailhandelen. I den del af detailhandelen, hvor der sælges fødevarer, drikkevarer og tobak forventer tre ud af fire butikker at hæve priserne de næste tre måneder.

På tankstationer er det 95 procent af virksomhederne, der regner med, at kunderne vil blive mødt med højere priser i de næste måneder.


Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs