Watch Medier

Banker forudser lille effekt af Simon Kollerups boliglån til landdistrikter

En rundspørge til landets pengeinstitutter viser begrænsede forventninger til, hvor meget en ny statsgaranti på dele af boliglån i landdistrikter vil blive brugt. Bankerne peger på, at garantien ikke rokker ved, at boligkøbere skal være kreditværdige for at kunne låne.

Ejendomsmæglernes til salg-skilte skal hurtigere op fra mulden i landets yderdistrikter, lyder ambitionen bag en ny statsgarantiordning, som formelt træder i kraft fredag. | Foto: Martin Lehmann/Politiken

Fredag træder en ny lov i kraft, så der kan stilles en statsgaranti for en del af lånet til boliger i landets yderdistrikter. Men landets pengeinstitutter regner ikke med, at stopfyldte indbakkerne og rødglødende telefonlinjer af den grund.

En rundspørge, som FinansWatch har foretaget blandt landets gruppe 1-, 2- og 3-pengeinstitutter, viser, at alle institutter på nær et enkelt forventer, at ordningen vil blive brugt ”i mindre omfang” eller ”slet ikke”. Det sidste institut har svaret ”ved ikke”. I alt 16 institutter har besvaret rundspørgen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs