Watch Medier

Leasingselskaber stritter imod at bidrage til SAS' redningsplan

Et kinesisk og tre japanske selskaber står med de største krav mod SAS blandt leasingselskaberne, som ifølge direktør er de sværeste at få til at bidrage til redningsplanen hos flyselskabet.

Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

SAS har søgt om konkursbeskyttelse i USA med det formål at få sænket sin enorme gæld og få bedre vilkår med bl.a. underleverandører, så der fortsat er en fremtid for det hårdt pressede flyselskab.

Det har nemlig længe gået trægt med at få kreditorer og andre til at bidrage til SAS’ redningsplan SAS Forward, hvor der samlet skal barberes gæld ned for 20 mia. svenske kr., svarende til 14 mia. danske kr., og reduceres for 7,5 mia. svenske kr. i årlige omkostninger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 21 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra Watch Medier

EU-lande enige om profitloft for energiselskaber

Efter længere tids tilløb er EU’s medlemslande nået til enighed om prisloft på bæredygtige energiselskaber. Nye estimater med forbehold for fastpriskontrakter viser, at en såkaldt windfall-skat kun vil sende få milliarder kroner i den danske statskasse.

Mærsk-flåden skruer farten ned

Mærsks flåde af containerskibe vil sænke farten og spare brændstof som reaktion på det markante dyk i fragtefterspørgslen, fastslår topchef Søren Skou i interview med Reuters.

Elgiganten må vinke farvel til salgsrekord efter et todelt år

Elgiganten fortsætter i sit nye årsregnskab takterne fra året før med en næsten uændret omsætning på over 7 mia. kr. og et let forbedret overskud på 103,4 mio. kr. Det skæve regnskabsår var dog præget af meget skiftende tendenser. ”Vi kom ud af pandemien med rygvind, inden vi har set en opbremsning i markedet,” forklarer topchef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs