Watch Medier

Bavarian Nordic opjusterer efter nye leveringsaftaler på koppevaccine

Bavarian Nordic opjusterer endnu en gang forventningerne til året, efter at selskabet har indgået nye leveringsaftaler om levering af vaccine mod kopper.

Foto: Lukas Barth/Reuters/Ritzau Scanpix

Vaccineselskabet Bavarian Nordic opjusterer igen-igen forventningerne på baggrund af nye ordrer på selskabets vaccine mod kopper.

Der er tale om flere leveringsaftaler af varieret størrelse indgået med unavngivne lande. Leverancerne begynder med øjeblikkelig virkning, fremgår det.

”Vilkårene i aftalerne er ikke nærmere oplyst, men disse kontrakter vil, tilsammen med øvrige kontrakter, der er på vej til at blive indgået, have en væsentlig positiv indvirkning på selskabets forventninger til det økonomiske resultat for 2022,” skriver Bavarian Nordic.

Det betyder, at selskabet opjusterer forventningerne til omsætningen i 2022 til 2700-2900 mio. kr. fra 2300-2500 mio. kr. Forventningerne til driftsunderskuddet på EBITDA-niveau opjusteres til 100-300 mio. kr. fra 400-600 mio. kr.

Selskabets likvider ved årets udgang ventes at ende på 1700 mio. kr. mod tidligere 1700-1900 mio. kr.

I dialog om længerevarende samarbejde

Aftalerne er ifølge Bavarian Nordic indgået for at sikre tilstrækkelige forsyninger til at imødekomme landenes behov for vaccination af personer, der er i risikogruppen for at blive smittet med abekopper på kort til mellemlangt sigt.

”Vaccinen er godkendt til brug mod abekopper af den amerikanske lægemiddelstyrelse (FDA) samt den canadiske lægemiddelstyrelse (Health Canada) som den eneste vaccine, der har opnået regulatorisk godkendelse mod denne sygdom noget sted i verden,” bemærker Bavarian Nordic.

Derudover fortsætter selskabet dialogen med forskellige lande om et længerevarende samarbejde om at opbygge lagre af vaccine til et fremtidigt beredskab.

Det er femte gang på to måneder, at selskabet opjusterer forventningerne i anledning af nye aftaler om koppevaccine.

Før stimen af opjusteringer ventede Bavarian Nordic i slutningen af maj en omsætning på 1100-1400 mio. kr. og et driftsunderskud på 1000-1200 mio. kr.

”Det igangværende udbrud af abekopper kræver fortsat en hurtig og koordineret indsats fra sundhedsmyndighederne, og vi er glade for at kunne hjælpe såvel nye som eksisterende lande i Europa, Asien, Mellemøsten og Amerika med vaccineleverancer, mens vi fortsætter dialogen med andre regeringer om at få vacciner klar så hurtigt som muligt til at afhjælpe situationen,” siger topchef i Bavarian Nordic, Paul Chaplin.

Bavarian Nordic får EU-ordre på abekoppevaccine

Bavarian Nordic opjusterer for tredje gang på få uger

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs