Nye Nasdaq-regler skal styrke tilliden til vækstbørs

Selskabet bag den danske børs, Nasdaq, har opdateret regelsættet for sin hyppigt kritiserede vækstbørs, First North Growth Market.
Foto: Christian Lykking/ERH
Foto: Christian Lykking/ERH

Fondsbørsen Nasdaq har af hensyn til såvel selskaber, investorer og markedet gennemgået og opdateret sit regelsæt for minibørsen First North, der er målrettet mindre vækstselskaber.

Det skriver KapitalWatch.

Ifølge Jakob Kaule, der er overvågningschef ved Nasdaq i København, har formålet været at sikre gennemsigtigheden og dermed tilliden til First North, dog uden at stramme skruen for hårdt over for selskaberne med det nye regelsæt.

”Jeg tror ikke, at det at gøre kravene strengere nødvendigvis skaber en bedre markedsplads, for vi kan risikere, at der så ikke kommer nye selskaber på First North, hvilket også er medvirkende til at skabe rammerne for et velfungerende marked. Det væsentligste er, at alle aktører tager det alvorligt og arbejder for at skabe transparens og tillid,” siger han.

Nogle af de ændrede krav går ud på, at virksomhederne skal have tilstrækkelig kapital til at finansiere sin egen drift i minimum 12 måneder efter optagelse til handel samt at få indarbejdet allerede gældende lovgivning og vedtaget gængs praksis.

Vækstbørsen har jævnligt været kritiseret for at tillade børsnotering af for umodne og uprofessionelle selskaber.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også