Watch Medier

Novo Nordisk-direktør: Fortsat stor tro på hjerte-kar-fordel med vægttabsmiddel

Novo Nordisk-ledelsen er ikke bekymret for medicinalselskabets hjerte-kar-studie med vægttabsmidlet semaglutid. Flere analytikere havde ellers ventet, at studiet kunne færdiggøres før tid.

Martin Holst Lange, koncerndirektør med ansvar for udvikling i Novo Nordisk. | Foto: Novo Nordisk / PR

Novo Nordisk har fortsat stor tiltro til et positivt udfald af sit meget imødesete studie af mulige hjerte-kar-fordele ved brug af vægttabsmidlet Wegovy til behandling af fedme.

Det er meldingen fra Martin Holst Lange, koncerndirektør med ansvar for udvikling, onsdag på en telekonference efter medicinalselskabets kvartalsregnskab.

Meldingen kommer, efter at den uafhængige datakomité, der overvåger studiet, har gennemført en foreløbig analyse og rådgivet Novo til at fortsætte studiet i stedet for at afslutte studiet før tid.

Dermed kommer der først data fra hjerte-kar-studiet i midten 2023 og ikke her og nu. Og det skuffer ifølge analytikere dele af aktiemarkedet, der havde sat næsen op, efter at Novo allerede nu kunne føre bevis for, at Wegovy reducerer risikoen for alvorlige hjerte-kar-hændelser i overvægtige, der også har fået diagnosticeret hjerte-kar-sygdom.

Hos Novo Nordisk, der ifølge Martin Holst Lange, ikke selv har set eller kender data fra den foreløbige analyse, er man dog ikke bekymret.

”Givet de reduktioner i hjerte-kar-hændelser vi så i Sustain 6 og Pioneer 6 - begge studier i type 2-diabetikere - så har vi fortsat tiltro til semaglutid (Wegovy, red), og hvad det kan gøre for mennesker med overvægt,” siger Martin Holst Lange.

Byger af spørgsmål

At dømme efter antallet af analytikere, der brugte telekonferencen til at spørge ind til, beslutningen om at hjerte-kar-studiet forlænges, virker det dog oplagt, at beslutningen om at føre studiet til ende har skabt usikkerhed om udfaldet af studiet.

Aktien i Novo faldt også over 9 pct. tirsdag i København, selv om selskabet opjusterede forventningerne. Men hos Novo er ledelsen ikke bekymret.

Martin Holst Lange peger på, at studiet statistisk set er designet til at vise en reduktion i hjerte-kar-sygdom på 17 pct. ved brug af Semaglutid til behandling af fedme. Og skulle man have stoppet studiet tidligt efter den foreløbige analyse, så skulle data have været ganske meget bedre end det.

”17 pct. er statistik signifikant og nok til at møde det primære endemål, men som enhver sponsor af studier ønsker vi at være meget, meget sikre, hvis vi stopper studiet efter den foreløbige analyse, så det er et sikkert bet. Derfor havde vi aftalt med dataovervågningskomitéen om at se efter et tal væsentligt over 17 pct.,” siger Martin Holst Lange.

Samtidig er der heller ikke noget at ærgre sig over, hvis studiet til slut ender med at vise en reduktion på 17 pct.

”Ud fra et klinisk, medicinsk og også markedsføringsmæssigt perspektiv vil det være meget, meget attraktivt,” siger Martin Holst Lange.

Hvad de foreløbige data viser, er stadig mørklagt. Heller ikke Novo kender data.

”Vi ved intet, når det kommer til data. Jeg har blot modtaget et telefonopkald om, at dataovervågningskomitéen anbefaler at fortsætte studiet,” siger Martin Holst Lange.

Han kalder den foreløbige analyse en interessant mulighed og ”upside”, men understreger, at grundscenariet hele tiden har været, at studiet skulle føres til ende.

Mere fra Watch Medier

Supermarkedspriser står til at blive varmt valgtema

SF’s forslag om en hasteundersøgelse af supermarkedskædernes prisstigninger bliver både kaldt en ”gratis omgang” og en ”god ide” af politiske aktører og interesseorganisationer. Én ting er der enighed om: Temaet bliver centralt i valgkampen.

FLSmidth opjusterer trods neddrosling i Rusland

Ingeniørkoncernen FLSmidth øger omsætning og overskud i andet kvartal og opjusterer forventningen til årets omsætning med en milliard. Divisionen, der sælger mineudstyr, trækker væksten.

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs