Watch Medier

Mærsk er ved at blive en af Danmarks største it-virksomheder

Flere tusinde it-ansættelser over de seneste år er medvirkende til, at rederi- og logistikselskabet A.P. Møller - Mærsk kan blive blandt landets største it-virksomheder.

Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

I løbet af få år er medarbejderne i A.P. Møller-Mærsk blevet yngre, og den mere end 100 år gamle rederivirksomhed har nu tusindvis af it-folk på lønningslisterne verden over.

Det skriver Berlingske.

Selskabet med hovedsæde på Esplanaden har i dag mere end 6000 softwareingeniører, dataspecialister og andre it-folk ansat globalt, og med mange af dem ansat i Danmark er Mærsk ved at udvikle sig til en af landets største it-virksomheder, skriver mediet.

”Udviklingen er sket over længere tid, men de sidste fem år har vi virkelig tiltrukket og ansat mange IT-specialister. De har medbragt et helt andet sprog og nogle kvalifikationer, der er helt anderledes, men de har også nogle helt andre forventninger,” siger Susana Elvira, der er global HR-direktør i Mærsk, til Berlingske.

Mærsk var indtil for få år siden en dedikeret shipping- og oliekoncern. siden er oliedelen solgt fra, og i dag har selskabet et erklæret mål om at blive et fuldt integreret logistikselskab.

Analytiker: Mærsk lukker huller med dansk opkøb

Mærsk køber dansk speditør

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs