Danica Ejendomme giver 50 procent rabat på inflationsdrevne huslejestigninger

Mens visse udlejere vælger at hæve huslejen til det højest mulige niveau i en tid med rekordhøj inflation og stigende omkostninger, har Danica Ejendomme valgt at barbere halvdelen af lejestigningen. ”Vi vil gerne have, at vores lejere har råd til at blive boende,” forklarer adm. direktør Michael Nielsen.
Michael Nielsen, adm. direktør hos Danica Ejendomme, kalder det "fair" at begrænse huslejestigningerne i en tid med høj inflation. | Foto: Danica Ejendomme/Fotograf Sara Gangsted
Michael Nielsen, adm. direktør hos Danica Ejendomme, kalder det "fair" at begrænse huslejestigningerne i en tid med høj inflation. | Foto: Danica Ejendomme/Fotograf Sara Gangsted

Udlejere som Danica Ejendomme og Heimstaden kommer nu deres lejere i møde med rabatter på lejen som konsekvens af den seneste tids inflationsdrevne huslejestigninger.

Til TV 2 fortæller Danica-topchef Michael Nielsen, at pensionsinvestoren har valgt blot at hæve huslejen med 50 pct. af den stigning, som nettoprisindekset ellers dikterer, da det ”vil være nok til at dække vores ekstra omkostninger.”

”Det har vi valgt at gøre for at hjælpe vores lejere i den her helt ekstraordinære i situation,” siger Michael Nielsen, der kalder det ”fair” og forklarer, at ”vi vil gerne have, at vores lejere har råd til at blive boende.”

Ejendomsselskaberne Nrep, Balder, Kereby (Blackstones danske selskab) og PFA er blandt flere udlejere, der ikke ønsker at stille op til interview med TV 2.

Onsdag reagerede brancheorganisationen Ejendomdanmark på kritikken fra bl.a. Lejernes Landsorganisation; adm. direktør Peter Stenholm understregede, at ”det er fejlagtigt, når det påstås, at prisstigningerne ikke også rammer udlejerne.”

Han påpegede desuden, at den nuværende reguleringsmekanisme blev indført efter ønske fra lejerne

Udlejere tager til genmæle i diskussion om stigende huslejer

Klumme: Udlejere er også ramt af store prisstigninger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også