Indtjeningsniveauet i Danfoss' milliardopkøb skal nå resten af koncernen om "et par år"

Eaton Hydraulics, som Danfoss opkøbte i 2021, har brug for tid for kunne levere samme overskudsgrad som resten af virksomheden, understreger koncernledelsen.
Topchef Kim Fausing. | Foto: Casper Dalhoff/ERH
Topchef Kim Fausing. | Foto: Casper Dalhoff/ERH

Med opkøbet af den irsk-amerikanske industrimastodont Eatons hydraulikforretning som en bærende kraft rundede Danfoss-salget en vækst på 50 pct. i første halvår, hvor den samlede omsætning lød på godt 4,9 mia. euro.

Her kunne indtjeningen (ebitda) med en vækst på 18 pct. ikke helt følge med, og det tilskriver man i koncernledelsen hovedsageligt, at det 21 mia. kr. store opkøb er af en størrelse, der tager tid at integrere.

”Den forretning, vi har overtaget, har jo ikke haft den samme performance, som resten af Danfoss har. Sådan er det, når vi laver opkøb. Så har vi en klar plan for, hvordan vi kan være bedre ejere end dem, der har været før,” siger topchef Kim Fausing i forlængelse af offentliggørelsen af koncernens halvårsregnskab.

Regnskabet er det første, hvor milliardopkøbet af Eaton for alvor giver udslag i Danfoss-tallene. Erhvervelsen blev offentliggjort allerede i januar 2020, men først i august sidste år kom de endelige godkendelser fra konkurrencemyndighederne på plads.

Eaton-købet, der føjede godt og vel 10.000 medarbejdere til koncernens på det tidspunkt næsten 30.000 ansatte, medvirker blandt andet til, at indtjeningsgraden (ebitda-marginen) dykker 3,7 procentpoint til 13,7 pct.

Vejen til at hive den opkøbte hydraulikforretning op går gennem det, koncernledelsen betegner som ”systematisk lean” på fabrikkerne – med andre ord at kunne højne produktiviteten uden at skulle ansætte nye medarbejdere.

”Det er tale om et par år mere, så burde vi være på plads og oppe på samme niveau som resten af forretningen,” siger finansdirektør i Jesper Christensen.

Vil fordoble omsætning i nyt joint-venture

Eaton er ikke den eneste større tilførsel til industrikoncernen fra Als i de senere år.

1. august kunne ledelsen fejre den endelige godkendelse af en fusion med den tyske modulforretning Semikron i et joint venture under navnet Semikron-Danfoss, som Danfoss er majoritetsejer af med en ejerandel på 60 pct.

Selskabet skal fremstille såkaldte powermoduler, der bruges til at konvertere strøm og styre hastigheder i elbiler og vindmøller. Den samlede omsætning i selskabet ligger i dag i omegnen af 650 mio euro, svarende til knap 5 mia. kr., men også her spår koncernledelsen en mærkbar fremgang.

”Det er allerede en betydelig forretning, som vi nu regner med at fordoble inden for de næste fem år,” siger Kim Fausing.

Om der er flere af det, ledelsen betegner som ”transformative akvisitioner”, ønsker koncernchefen ikke at løfte sløret for.

”Vi tror på at foretage sådan nogle transaktioner kontinuerligt. Men det er også klart, at vi har lavet to meget store, og vi skal også lige have godt gang i integrationen af dem. Men vi har også en stor pipeline for fremtiden,” siger Kim Fausing.

Eaton-køb sender Danfoss-salget i vejret, mens indtjeningen er ramt af Rusland-exit

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også