Abekopper skubber produktion af Bavarians RSV-vaccine fra Danmark til udlandet

Bavarian Nordic har et etisk ansvar for at producere så meget koppevaccine som muligt, lyder det fra vaccineselskabets finansdirektør. Derfor har virksomheden valgt at skubbe produktionen af RSV-vaccine til udlandet for en stund.
Foto: Bavarian Nordic / PR
Foto: Bavarian Nordic / PR

Bavarian Nordic har besluttet sig for at skubbe den kommercielle produktion af RSV-vaccinerne ud fra fabrikken i Kvistgård.

Der er simpelthen ikke kapacitet i produktionen i den nordsjællandske by, efter at store dele af verden blev ramt af en ny global sundhedskrise i form af sygdommen abekopper. Bavarian Nordic har nemlig valgt at opskalere produktionen og frigøre plads til koppevaccinen Imvanex/Jynneos/Imvamune.

”På kort sigt vil RSV-vaccinen nok ryge til udlandet og blive produceret der. Det er simpelthen fordi, vi føler, at vi har et etisk og moralsk ansvar for at sikre, at vi kan producere så meget koppevaccine så hurtigt som muligt. Men den kan sagtens på sigt komme tilbage igen,” siger Henrik Juuel til MedWatch.

Bavarian Nordics plan var allerede fra næste år at producere kommerciel RSV-vaccine (der skal bekæmpe luftvejsinfektion, red.) på selskabets egen fabrik i Kvistgård. Kandidaten MVA-BN RSV er lige nu i fase 3, som forventes afsluttet i midten af 2023, men det studie kommer ikke til at blive forsinket på baggrund af beslutningen, lyder det.

”Det er en del af det ansvar, der ligger på vores skuldre. Vi kan ikke tillade, med det igangværende udbrud og vores situation som eneste producent, at vi bruger vores kapacitet på et udviklingsprojekt. Der er vi heldigvis ved at finde en løsning. Vi har ikke endeligt fundet en partner, men vi er meget tæt på og i dialog med flere, og der kigger vi på en løsning, der kan implementeres, uden at den forsinker vores RSV-projektet,” siger Henrik Juuel.

I sidste uge landede Bavarian Nordic en produktionsaftale med Grand River Aseptic Manufacturing, som fremover skal hjælpe med fyldning af koppevaccinerne.

Ordrestrømmen på koppevacciner for i år har indtil videre kastet seks opjusteringer af sig i indeværende år. Opjusteringerne har samlet tæt på fordoblet forventningerne til 2022-omsætningen, mens der stadig regnes med et negativt resultat fra driften. Det negative resultat er dog reduceret markant.

Bavarian Nordics omsætning vokser – men det samme gør underskuddet

Bavarian øger produktionskapacitet med amerikansk aftale

Bavarian Nordic omstiller virksomheden til fokus på koppevaccine

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter