Nordea optages i Europas mest eksklusive aktieindeks

Den nordiske storbank Nordea, der har hovedsæde i Finland, skubber finske Kone ud af det ekslusive aktieindeks Stoxx 50. Det kan gavne aktionærerne, hvoraf der fortsat er mange danske.
Nordea vil fra 16. september blive indlemmet i Stoxx 50. | Foto: PR/Nordea
Nordea vil fra 16. september blive indlemmet i Stoxx 50. | Foto: PR/Nordea
marketwire og watch medier

Aktien i Nordea Bank vil fra den 16. september blive indlemmet i det mest eksklusive aktieindeks i Europa, Stoxx 50, skriver Bloomberg News.

Efter at den finske storaktionær Sampo har solgt sine aktier i Nordea, er den offentligt handlede værdi, den såkaldte free float, af den nordiske bank blevet øget, og derfor skubber Nordea-aktien finske Kone ud af det store indeks. Kone-koncernen er i offentligheden mest kendt for sine elevatorer.

En optagelse i et ledende aktieindeks vil oftest have en positiv effekt på et selskabs aktiekurs, idet mange investeringsstrategier tager udgangspunkt i kun at købe aktier indeholdt i de store indeks eller at spejle indeks.

Nordea er en fusion af en række nordiske banker - herunder den danske Unibank, som selv var en fusion af Privatbanken, Andelsbanken og Sparekassen SDS. Nordea har derfor ikke blot mange danske kunder, men også fortsat mange danske småaktionærer.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter