Ny spiller træder ind på det danske betalingsmarked efter grønt lys fra tilsyn

Med ny licens i hånden slår danske Payproff dørene op i Danmark med en løsning til at overføre depositum. Løsningen har vundet udbredelse uden for Danmarks grænser, men som ifølge direktør endnu ikke er slået igennem herhjemme.
Constantin Jørgensen er adm. direktør i Payproff. | Foto: PR / Payproff
Constantin Jørgensen er adm. direktør i Payproff. | Foto: PR / Payproff

Finanstilsynet nikkede i juni anerkendende til virksomheden Payproffs ansøgning om betalingslicens.

Således skriver virksomheden i en pressemeddelelse, at den med licensen som pengeoverførselsvirksomhed i hus nu slår dørene op for kunder i Danmark.

”Denne type af sikre overførsler har været almindelig i USA i mange år, for eksempel når en hus- eller bilkøber skal overføre et depositum, men det er stadig et nyt koncept i Europa,” lyder det i pressemeddelelsen.

Payproff tilbyder ved hjælp af et såkaldt escrow-værktøj sikre transaktioner, hvilket virksomheden selv kalder et ”ultimativt forsvar mod online-svindel”. Escrow er et værktøj, hvor en tredjepart holder på købers penge, indtil alle betingelser for udbetaling til sælger er opfyldt. Først da overføres pengene. I Payproffs tilfælde holder virksomheden på købernes penge på indlånskonti hos Banking Cirkle.

Ernest & Young udfører ifølge virksomheden regelmæssige revisioner for at sikre, at Payproff lever op til alle nødvendige krav.

”Payproffs mission er at etablere tillid mellem parterne og øge sikkerheden ved overførsler af diverse varer og services. Vi hjælper købere og sælgere med at undgå konflikter, som kan opstå af frygt for at blive snydt, og vi sørger for sikre transaktioner ved e-handel,” udtaler Constantin Jørgensen, adm. direktør i Payproff.

Payproffs platform er tilgængelig for alle i Danmark.

Virksomhed har kurs mod banebrydende licens: Kan gøre datacentraler og clearinghuse overflødige

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også