Watch Medier

Danske Bank-topchef: Nogle kalder banker en "hedge" mod stigende renter

Nogle vil sige, at banker er en slags ”hedge” mod stigende renter, fordi vi får en fordel ud af højere renter, men samtidig er der spørgsmålet om risikobilledet, siger Danske Banks topchef, Carsten Egeriis, i forbindelse med et oplæg hos investeringsselskabet HC Andersen Capital.

Foto: Stine Bidstrup/EXPLORER

Danske Bank og de øvrige banker har lige nu stor gavn af de stigende renter, som i sidste ende fører til højere indtægter, der luner i bankernes regnskaber.

Samtidig sker det på en kedelig baggrund, der er præget af geopolitisk usikkerhed, stigende energipriser og inflation.

Og det er værd at holde sig for øje, når man som investor kigger på bankaktier som Danske Banks, lyder det fra bankens topchef Carsten Egeriis.

”Nogle vil sige, at banker er en slags ”hedge” mod stigende renter, fordi vi får en fordel ud af højere renter, men samtidig er der spørgsmålet om risikobilledet,” siger topchefen i forbindelse med et oplæg hos investeringsselskabet HC Andersen Capital.

”Der er meget risiko i forhold til kreditsiden og det at låne penge ud. I tider med usikkerhed handler det præcis om balancen mellem den stigende indtægt fra højere renter og så konsekvensen af kreditkvaliteten og de ting, der sker på den front,” siger han videre.

Han uddyber, at der generelt er to områder, der har tendens til at kunne gå galt i en tid med recession. Der er tale om ejendomme og ”leveraged finance”, som er finansiering til selskaber, der har oparbejdet for stor gæld. Og sidstnævnte har Danske Bank kun meget lille eksponering mod.

For ejendomsområdet inddeler han det i flere områder, hvor lån til private hjem er forbundet med mindst risiko.

”Den del er vi komfortable med, og der er ikke mange forstyrrelser på det område, fordi alle skal have et hjem,” siger Carsten Egeriis.

Omvendt er der mere risiko forbundet med kommercielle ejendomme som virksomheders kontorer og lagerbygninger, der i højere grad bliver påvirket af den økonomiske situation, lyder det fra topchefen.

Mere fra Watch Medier

Læs også

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs