Volkswagen vil rejse op mod 70 milliarder på at børsnotere Porsche

Volkswagen vil skaffe sig et stort milliardbeløb ved at lade datterselskabet Porsche børsnotere. Det kan blive Europas største børsnotering i 10 år og sker formentlig 29. september. Pengene skal hjælpe den store tyske bilkoncern med at finansiere overgangen til elbiler.
Porsche børsnoteres formentlig 29. september. | Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Porsche børsnoteres formentlig 29. september. | Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
af marketwire

Volkswagen vil rejse op til 9,4 mia. euro - svarende til 70 mia. danske kroner - ved den første børsnotering af sit ikoniske bilbrand Porsche i det, der kunne blive Europas største børsnotering i mere end et årti.

Det skriver Bloomberg News.

Den tyske bilproducent meddelte sent søndag, at den søger en samlet værdiansættelse af Porsche på 70-75 mia. euro (520-560 mia. kr.) ved børsnoteringen mod et tidligere topmål på 85 mia. euro (632 mia. kr.).

Der har ikke været mange børsnoteringer på de europiske markeder i 2022 på grund af energikrisen, de stigende renter og den rekordhøje inflation.

Midt i nedturen på aktiemarkederne får Porsches børsnotering et rygstød fra centrale hovedinvestorer.

En række investorer med Qatar Investment Authority, Norges statslige investeringsfond, T. Rowe Price og ADQ er indstillet på at tegne præferenceaktier for op til 3,7 mia. euro (25 mia. kr.), ifølge Volkswagen.

”Vi er nu på målstregen med IPO-planerne for Porsche og glæder os over engagementet fra vores hovedinvestorer,” siger VW’s finansdirektør Arno Antlitz ifølge Bloomberg.

Udbudsperioden starter den 20. september med en forventet første handelsdag den 29. september.

Provenuet fra handlen vil hjælpe VW med at finansiere sin overgang til elbiler og investeringer i software, har bilproducenten tidligere meldt ud.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Jakob Dahlgaard Fink er blevet ansat som TV 2's nye finansdirektør. | Foto: NKT.

TV 2 finder ny finansdirektør

For abonnenter

Læs også