Watch Medier

Burgerkæde sænker priserne

Burger Shack sætter priserne på burgere og menuer ned. Det skyldes prisfald på råvarer, fortæller adm. direktør.

Foto: PR/Burger Shack.

Mens mange taler om stigende fødevarepriser og buldrende inflation, sætter burgerkæden Burger Shack priserne på burgere og menuer ned med 10 kroner.

I en pressemeddelelse oplyser selskabet, at prisfaldet skyldes det, at udvalgte råvarer er begyndt at falde i pris, eksempelvis hvede og oksekød. Selv om priserne nu sænkes, er det dog stadig dyrere at spise på Burger Shacks-restauranter end tidligere.

“Vi sætter i første omgang prisen på alle menuer og burgere ned med 10 kroner, men hvis prisen på råvarer fortsætter med at falde, kommer vi til at sætte vores priser yderligere ned,” siger adm. direktør Christian Tønnesen og fortsætter:

”Når vores produktionsomkostninger falder, er det kun fair, at forbrugerne også får adgang til vores produkter billigere. Vi følger prisudviklingen tæt, og vi håber på et tidspunkt at nå tilbage til de priser, vi havde ved overtagelsen af Burger Shack i 2021.”

Blandt de første til at hæve priserne

Burger Shack, der har i alt ti restauranter, måtte i slutningen af 2021 hæve priserne som følge af eksplosivt stigende fødevarepriser.

“Det var ret massivt. Den ene leverandør efter den anden kontaktede os med varsler om øjeblikkelige prisstigninger, og nogle gjorde det flere gange inden for en kort periode. Eksempelvis steg prisen på oksekød med 40 pct.,” fortæller Christian Tønnesen i pressemeddelelsen.

Han fortæller, det ikke var med god vilje, men af nød:

”Det var vores valg at hæve priserne, og selv om det skete mere af nød end af lyst, står vi ved det valg. Vi var nogle af de første til at tage konsekvensen og hæve vores priser. Derfor mener vi, det er naturligt, at vi er de første til at sætte priserne ned igen, når indkøbsprisen på nogle af vores råvarer falder igen,” siger Christian Tønnesen.

Dansk restaurantkoncern gik fra teknisk insolvens til millionresultat i 2021

Kunderne er vendt tilbage til ombrust burgerkæde - men inflation bremser væksten

Uventede udgifter medvirker til milliontab for Burger Shacks nye ejere

Mere fra Watch Medier

Læs også

Relaterede

Seneste nyt fra alle vores medier

Jobs fra alle vores medier

Se flere jobs

Se flere jobs